Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Jaunie kamaniņu braucēji startēs jau piektdien

No 30. janvāra līdz 1. februārim Siguldas kamaniņu trasē notiks Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes sacensības kamaniņu sportā. 33 Latvijas talantīgākie kamaniņu braucēji vecumā līdz 16 gadiem trīs dienas sacentīsies par jaunatnes olimpiādes medaļām.

Sacensību galvenā tiesnese, 1980.gada ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja Ingrīda Amantova pastāstīja, ka sacensību dalībnieki ir spēcīgākie Latvijas sportisti. „Sacensību organizatori un trase ir gatava uzņemt sportistus, kuriem tik jātraucas uz priekšu savu mērķu saniegšanai”piebilda Ingrīda Amantova.

Programma
30. janvārī, pulksten 14.00 notiks kvalifikācijas braucieni
31. janvārī, pulksten 10:00 notiks 1.un 2.brauciens
1. februārī, pulksten 9:30 notiks 3. un 4.brauciens
1. februārī, pulksten 11:30 notiks apbalvošana

Jau informējām, ka skolu grupas sacensības pārējos sešos Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes sporta veidos notiks kā ierasts Ērgļos - 6. un 7.februārī. Līdz 4.februārim sporta skolotājs var pieteikt vispārizglītojošo skolu audzēkņus vai komandas aizpildot pieteikšanās anketu, kas atrodama interneta mājas lapā latvijasolimpiade.lv

Šogad sacensība notiks septiņos sporta veidos – jau minētajā kamaniņu sportā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā.

Uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji katrā vecuma grupā saņems olimpiādes medaļu un Latvijas Olimpiskās komitejas diplomu. Katrs olimpiādes dalībnieks par piemiņu saņems suvenīrus ar Latvijas Jaunatnes olimpiādes simboliku. Savukārt trīs labākās skolas saņems kausu, diplomu un sertifikātu sporta inventāra iegādei.

Informāciju sagatavoja
LOK nodibinājums
"Olimpisko sacensību aģentūra"


"Sporto visa klase" sestās sezonas atklāšana "Arēnā Rīga". Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

LOK pārtrauc projekta "Sporto visa klase" sezonu un atceļ finālsacensības

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) savā mājaslapā paziņojusi, ka projekta “Sporto visa klase” 6. sezona tiek pārtraukta un plānotās finālsacensības šajā mācību gadā tiek atceltas.
"Sporto visa klase" sestās sezonas atklāšana "Arēnā Rīga". Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Koronavīrusa dēļ LOK uz laiku aptur "Sporto visa klase" sacensību norisi

Saistībā ar koronavīrusa COVID-19 izplatības ierobežošanas pasākumu ieviešanu Latvijā, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) līdz 2020. gada 30. aprīlim aptur projekta “Sporto visa klase” saistīto sacensību organizēšanu, līdz ar to visas plānotās sacensības tiek atceltas.
Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64
3

IZM: Sportistiem ir tiesības paust kritiku par sporta organizatorisko procesu

Sportistiem, sporta treneriem un sporta darbiniekiem ir tiesības brīvi paust uzskatus un viedokli, tostarp arī kritiku par sporta organizatorisko un pārvaldības procesu, un šādas tiesības, ja tās tiek izmantotas, ievērojot vispārpieņemtos ētikas principus un normas, ir aizsargājamas, aģentūrai LETA uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).