Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Nigērijai beidzot arī bronza olimpiskajā futbolā

Nigērijai beidzot arī bronza olimpiskajā futbolā
Viljams Ekongs un Džons Obi Mikels
Foto: AFP/Scanpix

Par Riodežaneiro olimpisko spēļu futbola turnīra bronzas medaļas ieguvēju sestdien kļuva Nigērija, kas ar rezultātu 3:2 apspēlēja Hondurasu.

Hondurasa D grupā palika otrajā vietā, aiz svītras atstājot Argentīnu. Ceturtdaļfinālā ar 1:0 izdevās pieveikt Dienvidkoreju, bet pusfinālā ar 0:6 tika atzīts galvenās turnīra favorītes Brazīlijas pārākums. Nigērijai ceļš līdz bronzai sākās B grupā, kur izdevās uzvarēt un ceturtdaļfinālā ar 2:0 tika apspēlēta Dānija. Pusfinālā nigēriešiem kāju priekšā aizlika Vācija (0:2).

Bronzas mačā nigēriešiem piederēja pārsvars gan bumbas kontroles rādītājā, gan izdarīto sitienu skaita ziņā. 34. minūtē "Roma" uzbrucējs Umars Sadiks atklāja spēles rezultātu, bet 49. minūtē Aminu Umars dubultoja Nigērijas pārsvaru (2:0). Vēl pēc septiņām minūtēm Sadiks izcēlās atkārtoti, panākot jau graujošo 3:0.

Hondurasa gan neizkāra balto dvieli, un tas atmaksājās. 71. minūtē Antonijs Lozano guva pirmos hondurasiešu vārtus, bet Marselo Pereira 86. minūtē pat samazināja pārsvaru līdz vieniem vārtiem. Tiesa, atlikušajā laikā ne uz ko vairāk Hondurasa nebija spējīga, un mačs noslēdzās ar Nigērijas uzvaru - 3:2.

Nigērija iepriekš bija izcīnījusi olimpisko spēļu zeltu (1996. gadā Atlantā) un sudrabu (2008. gadā Pekinā), bet bronza šai Āfrikas valstij tika pirmo reizi. Šajās spēlēs slavenākais nigēriešu futbolists, kurš pārstāvēja olimpisko izlasi, bija Londonas "Chelsea" pieredzējušais pussargs Džons Obi Mikels.

Savukārt Hondurasa, kas olimpiādē ar vīriešu futbola komandu piedalījās ceturto reizi vēsturē, pirmo reizi izdevās pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

Pēdējo OS laureāti futbolā, vīriešiem

OSZeltsSudrabsBronza
2012MeksikaBrazīlijaDienvidkoreja
2008ArgentīnaNigērijaBrazīlija
2004ArgentīnaParagvajaItālija

, 2016-08-20 23:05, pirms 8 gadiem
Līdz ar to arī pirmā Nigērijas medaļa šajās spēlēs. Tagad laikam Čīles delegācija ir kļuvusi par lielāko bez medaļas.
, 2016-08-20 23:54, pirms 8 gadiem
Atceros POL NIG finālu.
Arī bija 3-2, bet POL labā.
Uzplauka Juškovjaks un N. Kanu
, 2016-08-21 00:25, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Atceros POL NIG finālu.
Arī bija 3-2, bet POL labā.
Uzplauka Juškovjaks un N. Kanu
Kaut ko jauc, jo šāds fināls OS nav bijis.
, 2016-08-21 00:29, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Atceros POL NIG finālu.
Arī bija 3-2, bet POL labā.
Uzplauka Juškovjaks un N. Kanu
Juškovjaks spīdēja 1992. g. OS, bet Kanu - 1996. g.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-21 00:51, pirms 8 gadiem
Klavlapa rakstīja: Kā jau parasti visi šie pērtiķi viltojuši savu dzimšanas datumu. Liela daļa no šiem pērtiķiem ap 30 gadīgiem patiesībā!
Ka tik kaut ko ie***st komentāros. Sportacentrs 'in a nutshell'.
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.