Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kanādas karognesēja uz batuta lido augstu un atkal kļūst par čempioni

Kanādas karognesēja uz batuta lido augstu un atkal kļūst par čempioni
Rozanna Maklennana
Foto: AP/Scanpix

Šodien RIodežaneiro olimpiskajās spēlēs sadalīts medaļu komplekts vingrojumā uz batuta sieviešu konkurencē. Tāpat kā Londonā, arī Rio spēlēs par olimpisko čempioni kļuva Rozanna Maklennana, kura atklāšanas ceremonijā nesa Kanādas karogu.

Kvalifikācijā piedalījās 16 batuta vingrotājas, katra no kurām izpildīja divus priekšnesumus, un, balstoties uz iegūto punktu summā, tika noteiktas astoņas finālistes. Finālā iekļuva abas ķīnietes, abas baltkrievietes un abas anglietes, kā arī pa vienai kanādietei un gruzīnietei.

Finālā tika veikts tikai viens priekšnesums, kurš izšķīra visu. Labāko sniegumu nodemonstrēja kanādiete Rozanna Maklennana, kura ieguva zelta medaļu arī Londonā. Maklennana 27 gadu vecumā kļuva par divkārtējo olimpisko čempioni.

Sudraba medaļu izcīnīja Lielbritānijas pārstāve Peidža Brionija, bet bronza tika ķīnietei Danai Li. Otra ķīniete Venna He palika uzreiz aiz goda pjedestāla (Londonā viņai bija bronza, bet mājās Pekinā zelts), tāpat bez medaļas palika abas baltkrievietes.

Batuts olimpisko spēļu programmā tika iekļauts 2000. gadā Sidnejā, un Maklennana kļuvusi par pirmo divkārtējo olimpisko čempioni šajā disciplīnā.

Batuts, sievietes

VSportisteValstsPunkti (finālā)
1.R.MaklennanaKanāda56.465
2.P.BrionijaLielbritānija56.040
3.D.LiĶīna55.885
4.V.HeĶīna55.570
5.T.PiatreņaBaltkrievija54.650
6.K.DriskolaLielbritānija53.645

Piedalījās 16 sportistes

Izcīnītās medaļas vingrošanā uz batuta

VValstsZSBKopā
1.Kanāda1001
2.Lielbritānija0101
3.Ķīna0011

Sadalīts 1 no 2 medaļu komplektiem

Pēdējo OS laureāti vingrošanā uz batuta, sievietes

OSZeltsSudrabsBronza
2012R.Maklennana (Kanāda)Š.Huana (Ķīna)V.He (Ķīna)
2008V.He (Ķīna)K.Kokbērna (Kanāda)J.Hiļko (Uzbekistāna)
2004A.Dogonadze (Vācija)K.Kokbērna (Kanāda)Š.Huana (Ķīna)

, 2016-08-12 23:53, pirms 8 gadiem
Varēja jau nedaudz to principu izskaidrot
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.