Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Brazīlijas pludmales volejbola cerības Larisa un Talita turpina nepievilt

Brazīlijas pludmales volejbola cerības Larisa un Talita turpina nepievilt
Larisa un Talita
Foto: AP/Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu sieviešu pludmales volejbola turnīrā otro uzvaru izcīnījušas mājinieku cerības Larisa un Talita, kuras divos setos apspēlēja ASV pludmales volejbolistes. Nevainojami turpina spēlēt arī olimpisko spēļu debitantes Kinga Kolosinska un Monika Bržosteka no Polijas, kā arī Sāra Pavana un Hetera Benslija no Kanādas.

Pirmā nopietnā spēle sieviešu turnīrā šodien risinājās A grupā, kurā polietes Kinga Kolosinska un Monika Bržosteka cīnījās ar krievietēm Jekaterinu Birlovu un Jevgēņiju Ukolovu. Polijas duets pirmajā mačā izcīnīja uzvaru, bet krievietes piedzīvoja zaudējumu.

Spēles ievadā dueti punktus guva pārmaiņus, bet tad polietes guva trīs punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 6:3. Uzreiz pēc tam ar bloku atzīmējās Birlova, neļaujot gūt punktu Bržostekai. Tieši Birlovas bloks turēja Krievijas duetu pie dzīvības. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10 Polijas dueta labā. Pēc tehniskā pārtraukuma rezultāts beidzot kļuva neizšķirts, kad bumbu autā raidīja Bržosteka. Krievijas duetam labvēlīga situācija nesaglabājās ilgi, jo polietēm padevās izrāviens, kas teju izšķīra pirmā seta likteni (16:13). Pēc pārtraukuma krievietes zaudēja vēl vienu punktu, bet tad Kolosinska nenoslēdza divus uzbrukumus, rezultāta starpībai sadilstot līdz minimumam. Nu jau polietes paņēma pārtraukumu, pēc kura rezultāts tika izlīdzināts (18:18). Polijas pludmales volejbolistes setu nedomāja atdot, saņemoties un uzvarot ar 21:19.

Otro setu labi sāka Polijas duets, izvirzoties vadībā ar 3:1 un piespiežot pretinieces ņemt pārtraukumu. Situāciju mainīja Ukulova, kurai padevās divi eisi. Līdz tehniskajam pārtraukuma cīņa ritēja līdzīgi, te vienam, te otram duetam esot minimālā vadībā. Dueti devās atpūtā pie rezultāta 11:10 Polijas dueta labā. Pēc atpūtas Bržosteka nospēlēja aizsardzībā un panāca labvēlīgu rezultātu 13:10. Brīdi vēlāk Ukolova raidīja bumbu autā, palielinot Krievijas dueta deficītu līdz četriem punktiem. Viņa gan laboja savu kļūdu ar ļoti labu servi, ar kuru polietes netika galā. Strauji tuvojās seta galotne, krievietēm nespējot atspēlēties. Tas galu galā arī nenotika, Polijas pludmales volejbolistēm izcīnot otro uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:18).

A grupas otrajā mačā mājinieces Larisa un Talita cīņā par otro uzvaru mērojās spēkiem ar ASV pludmales volejbolistēm Laurēnu Fendriku un Brūku Svītu, kuras pirmajā mačā zaudēja polietēm. Pirmos punktus mačā guva brazīlietes, bet tad 3:0 izrāviens padevās ASV pludmales volejbolistēm. Tā gan bija pēdējā reize pirmajā setā, kad ASV duets bija vadībā. Mājinieces vēl tikai reizi pielaida pretinieces minimālā atstatumā, uzvarot pirmo setu ar rezultātu 21:16.

Otro setu Larisa un Talita sāka tikpat labi kā pirmo, bet šoreiz vispār neļāva pretiniecēm iegūt vadību, turoties trīs līdz četrus punktus priekšā. Līdz tehniskajam pārtraukumam jau bija skaidrs, ka amerikānietes nespēs iesaistīties cīņā vismaz par uzvaru setā. Rezultāta starpība sasniedza jau sešus punktus (13:7). Seta otrajā pusē brazīlietes turpināja atrasties komfortablā vadībā, galu galā svinot otro uzvaru ar 2-0 (21:16, 21:13).

Līdzīgi kā vīriešiem, arī sievietēm spēcīgs sastāvs patrāpījās E grupā. Līdzīga spēle tika gaidīta abos dueļos, bet izvērtās tikai vienā. Pirmajā mačā otro zaudējumu Sofijai van Gestelai un Džantinei van der Vlistai sagādāja vācietes Karla Borgere unu Rita Būte, apspēlējot savas konkurentes ar 2-0 (21:19, 21:14).

Tikmēr pamatus pirmās vietas izcīnīšanai grupā centās ielikt kanādietes Sāra Pavana un Hetera Benslija, kā arī Nadīne Zumkere un Joana Heidriha no Šveices, kuras pirmajā spēlē spēja izcīnīt pa uzvarai. Mačs iesākās visai līdzīgi, duetiem punktus gūstot pārmaiņus. To pārtrauca Benslijas izpildītais eiss, kas kanādietēm deva vadību ar 6:4. Pēc ātras atspēlēšanās šveicietes iekrita bedrē, nonākot iedzinējos ar piecu punktu deficītu (7:12). Pēc tehniskā pārtraukuma grūti vēl bija ko saglābt, bet pretinieču atslābums tomēr ļāva pievilkt līdz divu punktu atstatumam. Izsēts tomēr bija pārāk daudz, kanādietēm tiekot pie panākuma ar 21:18.

Otro setu ar diviem gūtiem punktiem sāka Zumkere, bet kanādietes uzreiz atbildēja ar to pašu. Drīz vien tieši viņām izdevās iegūt divu punktu pārsvaru, bet pēc Pavanas sekmīgā bloka arī trīs - 9:6. Līdz tehniskajam pārtraukumam šveicietes sadeldēja deficītu līdz minimumam, turpinot sīvu spēkošanos līdz pat seta beigām. Tā galotnē punktus vajadzīgos brīžos neguva Zumkere, kanādietēm svinot uzvaru ar 2-0 (21:18, 21:18).

Rio Olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 9. augusts

GrupaSpēleRezultāts
DMenegati/Džiombini (Itālija) - Elghobašī/Nada (Ēģipte)2-0 (21:10; 21:13)
AKolosinska/Bržosteka (Polija) - Ukolova/Birlova (Krievija)2-0 (21:19; 21:18)
ALarisa/Talita (Brazīlija) - Fendrika/Svīta (ASV)2-0 (21:16; 21:13)
DLudviga/Valkenhorsta (Vācija) - Brodere/Valjasa (Kanāda)2-0 (21:17; 21:11)
EBorgere/Būte (Vācija) - Van Gestele/Van der Vlista (Nīderlande)2-0 (21:19; 21:14)
EPavana/Benslija (Kanāda) - Heidriha/Zumkere (Šveice)2-0 (21:18; 21:18)

Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.