Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Van Avermāts: "Kad nokrita Nibali un Henao, domāju, cik braucēju vēl ir priekšā"

Van Avermāts: "Kad nokrita Nibali un Henao, domāju, cik braucēju vēl ir priekšā"
No kreisās: Rafals Majka (Polija), čempions Gregs van Avermāts (Beļģija) un Jakobs Fulsangs (Dānija)
Foto: SIPA/Scanpix

Šosejas riteņbraukšanas trase Riodežaneiro pamatoti tika uzskatīta par vienu no grūtākajām olimpiāžu vēsturē. Kalnainajā distancē visizveicīgākais izrādījās Beļģijas pārstāvis Gregs van Avermāts. Pēc sacīkstes viņš un citi braucēji dalījās pārdzīvojumos ar medijiem.

Grupas brauciena sacīkste izvērtās par īstu drāmu. Uzvarētājs van Avermāts ilgi atradās atrāvienā, un veiksme viņu atalgoja par neatlaidību - mēģinot izrauties uz priekšu vienatnē, kritienu piedzīvoja viens no sacensību galvenajiem favorītiem. Tas bija itālis Vinčenzo Nibali, kritienā aizķerot līdzi kolumbieti Serhio Henao.

Par līderi kļuva abu nokritušo braucēju tuvākais sekotājs polis Rafals Majka. Viņu vēlāk panāca Gregs van Avermāts un dānis Jakobs Fulsangs. Finiša spurtā beļģis neatstāja nekādus variantus sekotājiem, Fulsangam tiekot pie sudraba godalgas, savukārt Majkam - bronzas.

"Kad redzēju, ka nokrituši ir Nibali un Henao, domāju, cik braucēji vēl ir man priekšā. Kopā ar Fulsangu sākām strādāt, lai noķertu Majku. Es zināju, ka tas ir iespējams un ka nedrīkstu padoties. Beigās viss noritēja lieliski, manās kājās vēl bija atlicis pietiekami daudz spēka. Tas bija drudžains finišs, bet viss beidzās labi," atvieglots jutās čempions.

Pirms starta kā galvenie favorīti gan tika minēti citi braucēji, piemēram, brits Kristofers Frūms, taču van Avermāts neesot tam pievērsis lielu uzmanību: "Visi teica, ka šī sacīkste ir domāta citiem, nevis man. Man bija prieks kritiķiem pierādīt pretējo. Ir bijušas daudzas sacīkstes, kurās man līdz uzvarai ir pietrūcis pavisam nedaudz, taču olimpiskais zelts atsver visas iepriekšējās neveiksmes."

Jakobs Fulsangs, sudraba medaļas laureāts, komentēja konkurentu neveiksmes īsi pirms finiša: "Dažreiz risks neatmaksājas. Pēc pirmā kāpuma, redzēju, ka līkumā ceļš ir nelīdzens, tāpēc nedaudz piebremzēju. Es sapratu, ka uz spēles ir liktas olimpiskās medaļas, tāpēc ar pilnu sparu minos uz priekšu. Esmu ļoti pagodināts, saņemot olimpisko medaļu."

Uz pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa polis Rafals Majka, kuram labā nozīmē izšķirošs izrādījās tieši priekšā braucošo Nibali un Henao kritiens. "Pats īsti nesaprotu, kā man izdevās nenokrist, bet es tiku uz priekšu. Distances beigās manās kājās krampji bija tik spēcīgi, ka knapi varēju pamīties."

"Kad beigās mani panāca van Avermāts un Fulsangs, sapratu, ka ir neiespējami finišā uzvarēt. Šī olimpiskā bronza padara mani laimīgu. Joprojām nespēju tam noticēt," tā bronzas godalgas ieguvējs polis Majka.

Izmantotie resursi :
Greg Van Avermaet delighted to prove pundits...
Van Avermaet: Olympic gold makes up for all the...


Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.