Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Par Super Rugby titulu cīnīsies “Hurricanes” un “Lions”

Juris Miņins
Juris Miņins

Par Super Rugby titulu cīnīsies “Hurricanes” un “Lions”
Bodens Barets (pa labi)
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tika aizvadīti pusfinālmači Super Rugby čempionātā un tajā noskaidrojās, ka par dienvidu puslodes labākā regbija kluba titulu cīnīsies Velingtonas “Hurricanes” un Johanesburgas “Lions”.

Lai arī pusfinālos trīs no četrām komandām pārstāvēja Jaunzēlandi, Super Rugby fināls nebūs vienas valsts pārstāvju cīņa, jo Dienvidāfrikas republikas vienīgā pārstāve “Lions” pārspēja aizvadītās sezonas čempionus, Otago “Highlanders” ar 42:30.

Dienvidāfrikāņi šo maču uzvarēja savā stilā, proti, spēlējot ātru uzbrūkošo regbiju un dominējot visā laukumā. Tiesa, pirmais puslaiks, kurā “Lions” guva divus piezemējumus, noslēdzās ar rezultātu 17:6, kas ļāva cerēt uz līdzīgu cīņu otrajās 40 minūtēs, taču tā vietā mājnieki vēl vairāk palielināja savu pārsvaru un vienā brīdī tas sasniedza 35:11.

“Highlanderes” pie teikšanas tika vien tad, kad līdz mača beigām bija palikusi aptuveni pusstunda, taču pat ar iepriekšējās sezonas varoņu, Limas Sapoagas un Vaisakes Naholo pūlēm viņiem neizdevās atspēlēt lielo deficītu.

Tādējādi “Highlanders” nolika savas čempionu pilnvaras un finālā spēlēs Johanesburgas “Lions”, kuriem būs iespēja kļūt par pirmo DĀR komandu, kura ir uzvarējusi Super Rugby turnīrā, jo iepriekšējā Āfrikas kontinenta regbistu uzvara ir datējama ar 2010. gadu, kad čempionāts saucās Super 14.

Pretiniekos “Lions” būs Velingtonas “Hurricanes”, kuri dienas pirmajā pusē pārspēja Hamiltonas “Chiefs” ar 25:9.

Par mača galveno varoni, kā jau to varēja sagaidīt, kļuva Bodens Barets, kurš bija galvenais vaininieks “Hurricanes” izrāvienam ar 15:3 spēles ievadā, jo prata gan noorganizēt piezemējumu Vilisam Halaholu, gan arī pats piezemēja bumbu ieskaites zonā.

Tiesa, tā kā “Chiefs” tā arī nespēja gūt vairāk kā deviņus punktus un palika bez piezemējumiem, ir acīmredzami, ka lielu daļu uzslavu šajā panākumā ir pelnījusi arī aizsardzība, jo tā patiesi bija lieliska, pārsteidzot hamiltoniešus un liekot viņiem kļūdīties uzbrukumu noslēgumos, kas beigās arī neļāva viņiem nopietnāk pacīnīties par panākumu.

Jāpiebilst, ka Velingtonas “Hurricanes”, iekļūstot finālā, atkārtoja pagājušās sezonas sasniegumu, tiesa pirms gada viņi piekāpās jau pieminētajiem “Highlanders” ar 14:21.

Interesanti, ka kopš tiek rīkots dienvidu puslodes spēcīgāko regbija komandu turnīrs, kas pašlaik tiek saukts par Super Rugby, nedz “Hurricanes”, nedz “Lions” nav spējuši izcīnīt tajā čempionu titulu.

Čempionāta fināls norisināsies tieši pēc nedēļas, 6. augustā Velingtonas “Westpac Stadium” arēnā.

Izmantotie resursi:
Super Rugby | Super 18 Rugby News,Results and...