Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Saulīte un Baranovs dramatiskā cīņā kļūst par Krievijas čempioniem regbijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Saulīte un Baranovs dramatiskā cīņā kļūst par Krievijas čempioniem regbijā
Krasojarskas "Enisey-STM" pie uzvaras Krievijas kausā šodien pievienoja arī uzvaru Krievijas Premjerlīgā.
Foto: facebook.com/eniseistm

Latvijas regbisti Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs šodien Krasnojarskas “Enisey-STM” komandas sastāvā ir kļuvuši par Krievijas čempioniem regbijā, jo finālsērijas otrajā mačā pārspēja savus kaimiņus “Kransy Yar” ar 22:9.

Iepriekš jau ziņojām, ka Krievijas regbija Premjerlīgas finālsērijā ir iekļuvušas abas tās pašas komandas, kas par zeltu cīnījās arī pirms gada - Krasnojarskas pilsētas komandas, “Enisey-STM” un “Krasny Yar”.

Pirmajā spēlē, kas notika “Krasny Yar” laukumā, mājnieki uzvarēja ar 24:17, kas nozīmēja, ka otrā spēle, kas jau būs jāaizvada regulārās sezonas uzvarētāju laukumā, var izvērsties ļoti aizraujoša, jo septiņu punktu pārsvars pret “Smago mašīnu” nav nekāds drošais.

Saprotot spēles nozīmību, mājnieki jau no pirmajām minūtēm devās uzbrukumos, taču tas īsti rezultātu nedeva, jo “Krasny Yar” lieliski darbojās aizsardzībā, turklāt veica izteiktu presingu uz pretiniekiem, kas, protams, neļāva uzbrukumā darboties tā kā gribētos. Arī pirmos punktus guva viesi, kad Laša Malaguradze realizēja sodu. Savukārt “Enisey-STM” ļoti bieži pieļāva nepiespiestās kļūdas un zaudēja bumbu, kā saka, “uz līdzenas vietas”. Tikai pirmā puslaika vidū šīs sezonas regulārā turnīra neapšaubāmi labākā komanda spēja saņemties un Ramils Gaisins sev raksturīgā manierē, izlavierēja starp aizsargiem un nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Kopumā visa spēle pagāja ļoti smagā cīņā, jo neviena no pusēm, protams, nedomāja piekāpties. Tieši šīs sīvās cīņas dēļ “Enisey-STM” kapteinim Jurijam Baranovam spēle jau beidzās pirmajā puslaikā.

Otrajā puslaikā nekas nemainījās un viss noritēja pēc iepriekšējā scenārija – zili-baltie piezemēja bumbas, kamēr zaļi-baltie meklēja laimi no soda sitieniem, kur Malaguradze darbojās ar mainīgiem panākumiem.

Mača atrisinājums tika sagaidīts pēdējā pamatlaika minūtē, kad iespēju sist pa vārtiem saņēma “Enisey-STM”, taču viņi tā vietā, lai droši iegūtu deviņu punktu pārsvaru spēlē un triju punktu pārsvaru sērijā, izvēlējās iet uz maksimumu un mēģināt gūt piezemējumu, kas sākotnēji, protams, likās ļoti dīvaini, taču paši regbisti, gan jau, ka zināja ko dara, jo Dmitrijs Gerasimovs 80. minūtē piezemēja bumbu, bet jau pieminētais Gaisins bija precīzs realizācijā – 22:9 un Krasnojarskas “Enisey-STM” atkal ir Krievijas regbija karaļu tronī.

Uldis Saulīte, kurš šonedēļ nosvinēja savu 36. dzimšanas dienu, spēli sāka pamatsastāvā un, kā jau ierasts, bija viens no atslēgas spēlētājiem “Enisey-STM” uzbrukumā. Tāpat pamatsastāvā maču sāka arī “Enisey-STM” kapteinis Jurijs Baranovs, taču savainojuma dēļ, kā jau minēts, laukumu pameta priekšlaicīgi, jau pirmajā puslaikā.

Abiem mūsu regbistiem šis bija sestais Krievijas čempionu tituls. Tāpat Uldis trīsreiz, bet Jurijs – četras reizes ir triumfējis Krievijas kausa izcīņā un abi divi divreiz ir izcīnījuši Krievijas regbija superkausu.

Pēc Krievijas regbija Premjerlīgas sezonas noslēguma Krasnojarskas “Enisey-STM” komandai sezona nebeidzas, jo jau šomēnes tiks dots starts Eiropas Izaicinājuma kausam regbijā.

Izmantotie resursi:
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...