Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Saulītem piezemējums, “Enisey-STM” soli no fināla

Juris Miņins
Juris Miņins

Saulītem piezemējums, “Enisey-STM” soli no fināla
Foto: facebook.com/eniseistm

Šodien ar pārliecinošu uzvaru pār Krasnodaras “Kuban” ar 62:25 Latvijas regbistu Jurija Baranova un Ulda Saulītes Krasnojarskas “Enisey-STM” klubs iesāka pusfināla mačus par iekļūšanu Krievijas regbija Premjerlīgas finālā.

Krasnojarskas komanda, protams, bija šī pusfināla pāra neapstrīdami favorīti, jo viņi Krasnodaras komandu šajā sezonā jau bija divreiz apspēlējuši regulārajā sezonā, kā arī tieši pret šo komandu “Smagajai mašīnai” bija jācīnās Krievijas kausa izcīņā, kur arī tika izcīnīta uzvara.

Tāpat ir jāatzīmē, ka uz šo maču Vakils Vaļejevs izlika visus labākos spēkus, pretēji tam kas notika ceturtdaļfinālā, kur spēlēja faktiski otrais sastāvs.

Jāsaka, ka nevienā spēles brīdī neradās šaubas par Krasnojarskas komandas pārākumu, jo jau no sākuma viņi ieguva pārsvaru, ko atlika tikai nosargāt, taču, kā jau sezonas spēcīgākajai komandai pienākas, viņi neapstājās pie sasniegtā un spēlēja maču līdz galam, beigās, protams, jau spēlējoties ienesot vienu bumbu pēc otras.

Tiesa, Krasnodaras komanda, kuras sastāvā arī netrūkst ļoti spēcīgu regbistu, tajā skaitā arī Krievijas izlases spēlētāju, cīnījās līdz pēdējam brīdim un savu atbalstītāju dzīti, piezemēja bumbu pēdējā mača minūtē, panākot gala rezultātu.

Abi Latvijas regbisti, Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs, maču sāka pamatsastāvā un bija pamanāmi laukumā. Sevišķi jau Uldis, kurš pēc divu maču izlaišanas, atgriezās laukumā ar bloķētu Sergeja Sugrobova sitienu, ko pats arī mača 35. minūtē piezemēja.

Otrā abu komandu spēle norisināsies 18. septembrī.

Savukārt par otro vietu finālā vēl tikai cīnīsies otra Krasnojarskas komanda, “Krasny Yar”, kuri spēlēs pret Moņinas “VVA-Podmoskovye”. Šis pāris pirmo maču aizvadīs rīt, bet atbildes maču - 19. septembrī.

Izmantotie resursi:
Регбийная Премьер-Лига | Официальный сайт...
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...