Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

DĀR apsteidz Skotiju, vislielākais kāpums – Ugandai

DĀR apsteidz Skotiju, vislielākais kāpums – Ugandai
Foto: AFP/Scanpix

Šodien, kā jau ierasts pirmdienās, ir publicēts jaunais World Rugby nacionālo izlašu rangs, kurā šoreiz izmaiņas skārušas DĀR un Skotijas izlases, proti, Dienvidāfrikas Republikas komanda ir pacēlusies vienu pozīciju augstāk.

DĀR izlasei šīsvasaras testu sērija pret Franciju padevās ļoti laba, proti, viņi izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras. Tas nevarēja neatsaukties uz komandas pozīcijām pasaules rangā, kas beigu beigās viņiem ļāva no sestās pozīcijas pakāpties uz piekto, vienu vietu zemāk pabīdot Skotiju.

No vadošajām izlasēm pasaules rangā izmaiņas piedzīvoja Itālija un Samoa. Lai arī abas šīs valstsvienības zaudēja savās pēdējās pārbaudes spēlēs, Samoa šie zaudējumi bija sāpīgāki un viņie nācās sev priekšā palaist Itāliju, pašiem ieņemot 15. pozīciju.

Ranga galvgalī izmaiņas gan nav notikušas un pirmajā vietā vēl aizvien ir Jaunzēlande, kas šajā pozīcijā ir jau kopš 2009. gada, otro vietu ieņem Anglija, trešie – Īrija, bet četrinieku noslēdz Austrālija.

Par vislielāko kāpumu šīsnedēļas rangā parūpējās Ugandas regbija valstsvienība, kas no 45. pozīcijas pacēlās uz 40. Savukārt pats lielākais kritums fiksēts citai Āfrikas izlasei, Senegālai, kura no 39. vietas nokrita uz 45.

Šādas izmaiņas ir saistāmas ar komandu startiem Āfrikas Zelta kausa izcīņā, kur Uganda pārsteidzoši spēja cīnīties neizšķirti ar Keniju (viņiem vienas vietas zaudējums, tagad ieņem 26. pozīciju), bet Senegāla ar 16:28 piekāpās Zimbabvei.

Latvijas izlase šonedēļ ir saglabājusi savu 52. pozīciju.

World Rugby Pasaules rangs

#Komanda
1.Jaunzēlande
2.Anglija
3.Īrija
4.Austrālija
5.DĀR
6.Skotija
7.Velsa
8.Francija
9.Argentīna
10.Fidži
11.Japāna
12.Gruzija
13.Tonga
14.Itālija
15.Samoa
16.Rumānija
17.ASV
18.Urugvaja
19.Spānija
20.Krievija
38.Lietuva
52.Latvija

Izmantotie resursi:
World Rugby


No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.