Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Samoa regbija savienība bankrotē, Anglija sniegs atbalstu

Juris Miņins
Juris Miņins

Samoa regbija savienība bankrotē, Anglija sniegs atbalstu
Samoa regbija-7 izlase
Foto: AFP/Scanpix

Samoa premjerminists ir vērsies ar oficiālu lūgumu savas valsts iedzīvotājiem par palīdzības sniegšanu valsts regbija federācijai, jo tā ir piedzīvojusi bankrotu. Savukārt Anglijas regbija savienība kā viena no pirmajām ir nākusi klajā ar ievērojamu palīdzības akciju.

Polinēzijas valsts Samoa premjerministrs Tuilaepa Malielegaoi ir nācis klajā ar paziņojumu, ka valsts regbija savienība (SRU) ir maksātnespējīga, jo tai ir pamatīgas problēmas ar kredītsaistību dzēšanu, kā arī tā nespēj nodrošināt nacionālās izlases pilnvērtīgu darbu.

Pašlaik gan nav publiski paziņots cik lielas ir SRU problēmas, taču no neoficiāliem avotiem zināms, ka tie ir simtos tūkstošu mērāmi parādi. Savukārt viena no valsts vadošajām amatpersonām ir iejaukusies šajā situācijā, jo regbija savienībai šāda veida problēmas jau nav pirmo reizi, tāpēc tiek vērsta sabiedrības uzmanība un izteikts lūgums finansiāli atbalstīt valsts regbija savienību.

Interesanti, ka vieni no pirmajiem, kas atsaucās uz šo aicinājumu palīdzēt bija nevieni citi kā Anglijas regbija savienība (RFU), kuri jau iepriekš ir palīdzējuši mazajām Okeānijas nācijām viņu tūrēs uz Angliju.

Tā kā šī gada 25. novembrī bija ieplānota Anglijas un Samoa nacionālo izlašu testu spēle, tad uzņemošā puse ir apņēmusies segt visus Samoa komandas izdevumus, kas radīsies vienībai esot Anglijā, kā arī ir paziņojusi, ka padalīsies arī ar peļņu, kas būs iegūta no biļešu tirdzniecības.

Kā ziņo informēti avoti, par dalību Anglijas un Samoa spēlē katrs Anglijas izlases spēlētājs saņems 22 tūkstošus britu mārciņu, bet Samoa izlases dalībnieki – tikai 650 mārciņas.

Tāpat vieni no pirmajiem, kas aicināja palīdzēt mazajai salu valstij bija divi Anglijas izlases spēlētāju – Manu Tuilagi un Mako Vunipola, kuri aicināja komandas biedrus, kā arī citus Anglijas Premjerlīgas spēlētājus atbalstīt pasaules regbija brālību un ziedot Samoa regbijam. Te gan jāpiebilst, ka pats Tuilagi ir dzimis šajā valstī un pieci viņa brāļi ir spēlējuši vai spēlē šīs valsts nacionālajā izlasē. Savukārt Vunipola, lai arī dzimis Jaunzēlandē, ir ar saknēm no citas mazās salu valsts – Tongas.

Šobrīd Samoa nacionālā izlase pasaules rangā ieņem 16. vietu un regbijs, visās tā spēles variācijās, ir šīs valsts nacionālais sporta veids.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features