Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Paziņots jaunais Austrālijas izlases kapteinis

Juris Miņins
Juris Miņins

Paziņots jaunais Austrālijas izlases kapteinis
Maikls Hūpers
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam kā par savu aiziešanu no Austrālijas regbija izlases paziņoja tās kapteinis Stīvens Mūrs, “Valabiji” kādu laiku palika bez kapteiņa, taču šorīt Austrālijas regbija savienība ir paziņojusi, ka turpmāk komandu cīņās vedīs Maikls Hūpers.

Līdz šim Austrālijas regbija izlasi cīņās veda Stīvens Mūrs, taču pagājušajā nedēļā viņš paziņoja, ka līdz ar šīgada rudens testu mačiem, viņš noslēgs karjeru valstsvienībā, kā arī uzreiz atsakās no kapteiņa posteņa.

Lai arī kādu laiku “Valabiji” bija bez kapteiņa, jau līdz ar Mūra paziņojumu tika izteikts pieņēmums, ka viņa vietu ieņems Maikls Hūpers, kurš izpildīja kapteiņa asistenta pienākumus, kā arī 15 mačos, kuros Mūrs nevarēja piedalīties, jau pildīja kapteiņa pienākumus.

Jāpiebilst, ka Austrālijas izlasei pašlaik priekšā ir dalība Regbija čempionātā, kas norisināsies no 19. augusta līdz 7. oktobrim. Savukārt jau 21. oktobrī, tieši ar Austrālijas un Jaunzēlandes cīņu, kas būs trešā spēle ikgadējā Bledislo kausa izcīņā, sāksies rudens testu maču sērijas.

Bez spēles pret Jaunzēlandi, austrāliešiem pretī stāsies “Barbarians” izlase, Japāna, Velsa, Anglija un Skotija.

Kā arī...

Īsi pirms jaunās sezonas sākuma ar diezgan nepatīkamu situāciju ir nācies saskarties vienam no Francijas labākajiem regbija klubiem, Monpeljē, kurus Top 14 turnīra nolikuma neizpildīšanas dēļ, var izslēgt no gaidāmās sezonas dalībnieku saraksta.

Proti, turnīra nolikums paredz, ka visām komandām jābūt noslēgtiem sadarbības līgumiem ar reģionālajām regbija skolām, taču Monplejē klubam tādas nav, jo vietējās regbija akadēmija, pirms uzlikt nepieciešamos parakstus un zīmogus, prasa no kluba lielākas investīcijas jauno spēlētāju attīstīšanā. Šis konflikts gan nav jauns un ilgst jau piecus gadus, taču tiktāl situācija vēl nebija nonākusi. Abām konfliktējošām pusēm ir dots laiks līdz mēneša beigām, lai situāciju atrisinātu.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features