Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Super Rugby pusfinālos iekļūst “Lions” un “Chiefs”

Juris Miņins
Juris Miņins

Super Rugby pusfinālos iekļūst “Lions” un “Chiefs”
Lai arī kā censtos "Stormers" spēlētāji, "Chiefs" regbisti šovakar bija neapturami.
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar ar divām cīņām DĀR regbija arēnās, noslēdzās Super Rugby čempionāta pirmā izslēgšanas maču kārta jeb ceturtdaļfināli. Vakara cīņās pie uzvarām tika Johanesburgas “Lions” un Hamiltonas “Chiefs”, kuri turpinās cīņu par čempionu titulu.

Šīsdienas otrajā spēlē, kas norisinājās Johanesburgā, cīnījās vietējā “Lions” vienība un Kraistčērčas “Crusaders”. Par pirms mača favorītiem uzskatīja mājniekus, jo viņiem bija ne tikai sava laukuma priekšrocība, bet arī ļoti laba regulārā sezona, kurā viņi, cīnījās par pirmo vietu kopvērtējumā, taču dēļ zaudētas pēdējās spēles pret “Jaguares”, uz kuru dienvidāfrikāņi devās ar otro sastāvu, “Lions” palika otrajā pozīcijā.

Mājnieki spēli sāka ar diviem ātriem un rezultatīviem uzbrukumiem – Kortnels Skosans un Roans Janss van Rensbūrs guva divus piezemējumus divu minūšu laikā, bet kopā ar Eltona Jantjesa realizāciju rezultāts mača septītajā minūtē kļuva 12:0.

Jāsaka, ka šeit būtisks bija pirmais rezultatīvais uzbrukums un Luka Romano nopelnītā dzeltenā kartīte, kas “Lions” ļāva izmantot vairākumu un ienest bumbu vēlreiz ieskaites zonā. Šāds ātrs nokdauns arī noteica spēles tālāko likteni, jo viesiem no Jaunzēlandes visu laiku bija jāatspēlējas, ko viņi, jāsaka godīgi, diezgan labi arī darīja, taču šāda cīņa prasa ļoti daudz spēku.

Tiklīdz “Crusaders” atkal varēja spēlēt 15 vīru sastāvā viņi sāka atspēlēšanos un samzināja rezultāta starpību līdz 10:15, taču puslaika beigās Malkoms Markss atjaunoja 12 punktu pārsvaru. Otrajā puslaikā, gandrīz līdz pēdējam brīdim cīņa bija līdzīga un Kraistčērčas regbisti, kuriem piederēja teritoriāls pārsvars, lieliem spēkiem mēģināja atspēlēties. Lūzuma brīdis pienāca tad, kad līdz spēles beigām palika aptuveni 10 minūtes, “Lions” izmantoja pretinieku neuzmanību un nogurumu, Ruēns Kombriks izrāvās cauri aizsardzības līnijai un nogādāja bumbu ieskaites zonā, bet sešas minūtes vēlāk to pašu izdarīja Ross Kronje. Punktu rezultativitātei pielika “Crusaders” spēlētājs Bens Volavola, kurš arī uzstādīja gala rezultātu.

42:25 par labu “Lions” – ar tādu rezultātu spēle noslēdzās un tas nozīmē, ka Jaunzēlandes komandām neizdevās noorganizēt pilnīgu dominanci Super Rugby čempionātā, t.i., pusfinālos būs arī citu valstu pārstāvji.

Otrajā vakara spēlē tikās Keiptaunas “Stormers” un Hamiltonas “Chiefs”. Šī cīņa izraisīja lielu interesi, jo, no vienas puses, abas komandas regulārajā sezonā spēja iekrāt 51 punktu, taču DĀR komanda šajā sezonā nebija aizvadījuši nevienu spēli pret Jaunzēlandes komandām, tāpēc viņu patiesais spēks nebija zināms.

Neskatoties uz nosacīto pretinieku noslēpumainību, abas komandas jau no spēles pirmajām minūtēm spēlēja drošu un ļoti aktīvu regbiju, kur viss tika likts uz uzbrukuma kārts, aizsardzību atstājot otrajā plānā.

Sākotnēji šķita, ka šāds spēles temps varētu būt izdevīgs mājniekiem, jo, lai arī pirmie punktus pēc Damjena Makenzija soda sitiena guva “Chiefs”, “Stormers” ātrā regbijā jutāas diezgan labi un pirmie arī guva piezemējumu. Tiesa, kā izrādīsies vēlāk, jaunzēlandiešiem bija nepieciešams tikai mazliet ilgāks laiks, lai pierastu pie piedāvātā spēles stila.

20 minūšu laikā “Chiefs” guva četrus piezemējumus un tikpat reizes bija precīzi realizācijas sitienos, panākot jau graujošu pārsvaru ar 34:7. Līdz puslaika beigām mājnieki gan spēja atgūt septiņus punktus, kad savu otro piezemējumu mačā guva Vinsents Kohs.

Otrajā puslaikā spēles raksturā nekas nemainījās un Jaunzēlandes komanda turpināja savu uzbrukuma ofensīvu un jau pirmajās minūtēs guva divus piezemējumus, tiesa, ieskaitīts no tiem tika tikai viens, taču kopumā tas daudz ko pateica par spēles gaitu.

Saprotot, ka līdz spēles beigām ir palikusi aptuveni pusstunda un 25 punktu deficīts pats pa sevi nepazudīs, “Stormers” pilnībā koncentrējās uzbrukumam un lieliem spēkiem veidoja vienu ātro uzbrukumu pēc otra. Tas viņiem arī deva zināmas dividendes, jo nu tieši mājnieki bija tie, kas noteica spēles ritmu, tiesa, viņiem vajadzēja 21 minūti, lai nogādātu bumbu ieskaites zonā, tādējādi panākot pieklājīgāku rezultātu un vismaz mazliet atdzīvinot intrigu mačā.

Tiesa, pēdējais vārds šajā spēlē piederēja “Chiefs” komandai, turklāt viņiem bija ko teikt – trīs piezemējumi mača pēdējās piecās minūtēs, kas nodrošināja graujošu uzvaru ar 60:21.

Super Rugby, ceturtdaļfinālu pāri

DatumsMājniekiViesiRezultāts
22.07.BrumbiesHighlanders9:15
23.07.HurricanesSharks41:0
23.07.LionsCrusaders42:25
23.07.StormersChiefs21:60

Izmantotie resursi:
Super Rugby | Super 18 Rugby News,Results and...
Planetrugby.com | : Planetrugby.com

  +2 [+] [-]

, 2016-07-23 22:21, pirms 8 gadiem
Tagad vilšanos varētu paust NFL fani, kuri nebūs pamanījuši salikteni Super Rugby. Tomēr tie, cerams, nav tik tupi kā vietējie hokejnieki ieraugot tikai vārdus Hurricanes un Sharks

     [+] [-]

, 2016-07-23 22:45, pirms 8 gadiem
Jaunzēlandes komandas vienkārši izvaroja DĀR, nemaz nerunājot par Austrāliju.

     [+] [-]

, 2016-07-23 23:56, pirms 8 gadiem
Crusaders tad ir no mēness, ne NZL, vai?