Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

ASV izrauj uzvaru pār Skotiju, Krievija pārliecinoši pārspēj Kanādu

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV izrauj uzvaru pār Skotiju, Krievija pārliecinoši pārspēj Kanādu
Epizode no Kanādas un Krievijas mača
Foto: PA Images/Scanpix

Šonakt, pēc Latvijas laika, tika aizvadītas trīs starptautiskā regbija testu spēles, kurās pie panākumiem tika Velsa, Krievija un arī ASV.

Par līdz šim lielāko pārsteigumu 2018. gada vasaras starptautiskā regbija testu spēlēs šonakt parūpējās ASV valstsvienība, kas Hjūstonā ar 30:29 pārspēja Skotijas izlasi.

Skoti gan spēles ievadā bija veiksmīgāki, jau pirmajā minūtē gūstot piezemējumu, kad to izpildīja Bleirs Konghorns, bet mača turpinājumā, spēles 35. minūtē, pēc soda piezemējuma un arī Dzordža Tērnera piecu punktu uzbrukuma noslēguma, nonāca vadībā ar 19:6, kas likās gana drošs pārsvars.

ASV "Ērgļi" gan tā nedomāja un Džo Taufetī vispirms nogādāja bumbu ieskaites zonā pirmā puslaika izskaņā un to pašu atkārtoja arī otrā spēles cēliena ievadā, Eidžejs Makgintijs, kā vienmēr, bija liels palīgs no sitienu pozīcijām (viņa kontā 15 gūtie punkti), bet vēl vienu piezemējumu guva Henko Germishī, mača 60. minūtē panākot 30:24 ASV labā.

Protams, ka skoti, saņemot tādu nokdaunu otrā puslaika pirmajā pusē mēģināja atspēlēties un pēc Daga Fifī piezemējuma rezultāta starpība tika samazināta līdz minimumam, taču izraut uzvaru skotiem neizdevās, jo Kinghorns sita garām svarīgo realizācijas sitienu. Šī ASV izlasei bija pirmā uzvara pār Skotiju.

Pie savas pirmās uzvaras pār kādu no izlasēm tika arī Krievijas valstsvienība, kas ar 43:20 izbraukumā pārliecinoši apspēlēja Kanādu. "Hettriku" šajā spēlē noformēja Antons Rudojs, taču kopumā Krievijas izlases pārsvars bija acīmredzams kā atsevišķās spēles epizodēs, tā arī mačā kopumā. Nepalīdzēja kanādiešiem arī divas krievu nopelnītās dzeltenās kartītes, jo šajā laikā viņi ne tikai nespēja gūt punktus, bet gan paši, pēc Jurija Kušnarjova precīza soda sitiena, tos zaudēja.

Savukārt Velsa ar 30:12 atkārtoti pieveica Argentīnu. Jāsaka, ka šīsvasaras pēdējo spēli Velsa aizvadīja gana pārliecinoši un nevienā spēles brīdī neradās šaubas par viņu panākumu. Pirmais puslaiks tika uzvarēts ar 19:5, bet otrais – ar 11:7. Turklāt, argentīnieši šos septiņus punktus spēja gūt vien tad, kad sarkano kartīti bija nopelnījis Ross Moriartī.

Jāpiebilst, ka no šīm sešām komandām Krievija (1-1) un Velsa (3-0) ir noslēgusi savu vasaras pārbaudes spēļu ciklu, bet Kanāda un ASV, kā arī Argentīna un Skotija tiksies nākošajā nedēļā.

Jūnija starptautiskie regbija mači

MājniekiViesiRezultāts
ArgentīnaVelsa12:30
KanādaKrievija20:43
ASVSkotija30:29

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/