Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande pārliecinoši noslēdz maču sēriju pret Austrāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande pārliecinoši noslēdz maču sēriju pret Austrāliju
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ar Jaunzēlandes un Austrālijas regbija izlašu trešo spēli noslēdzās šīssezonas maču sērija starp abām šīm komandām, kurā ar 3-0 uzvarēja Jaunzēlande.

Jaunzēlandes un Austrālijas regbija izlašu cīņa ir viens no svarīgākajiem ik sezonas notikumiem regbija kalendārā, jo tieši šajā duelī tiek noskaidrots Bledislo kausa liktenis. Šogad, tāpat kā pirms gada, Bledislo kausa ieguvējs jau bija zināms priekšlaicīgi, tā kā Jaunzēlande bija uzvarējusi abās Regbija čempionāta spēlēs, taču šodien Austrālijas komandai bija iespēja tikt pie prestiža uzvaras, kas viņiem šajā pavisam neveiksmīgajā gadā būtu lieti noderējusi.

Spēles ievadā austrālieši arī patiešām demonstrēja savu labo gribu un augsto motivāciju cīnīties par uzvaru, vairākās epizodēs pamatīgi sarežģījot jaunzēlandiešu dzīvi, taču "All Blacks" prata noturēt aizsardzību un pēc nelielas "starta buksēšanas" ar pilnu jaudu devās uz priekšu.

Laiems Skveirs, Kīrens Rīds, Bodens Barets, Bens Smits un Rieko Ioanī guva pa piezemējumam Jaunzēlandes labā, kamēr austrālieši atbildēja ar Sefas Naivalu un Israela Folau piezemējumiem. Kopumā gan jāsaka, ka kopš agrā rudens nekas nebija izmainījies un jaunzēlandieši aizvadīja pārliecinošu spēli, neļaujot saviem oponentiem domāt par uzvaru – 37:20.

Jāsaka, ka Jaunzēlandes un Austrālijas cīņa, kas norisinājās Japānā, Jokohamas pilsētā, bija viena no pirmajām šī rudens regbija pārbaudes spēlēm, ko aizvadīs spēcīgākās planētas vienības. Pirms šīs spēles Japānas izlase ar 28:31 piekāpās apvienotajai "World XV" komandai.

Atgādināsim, ka Japāna nākamgad uzņems Pasaules kausu regbijā, tāpēc pašlaik notiek aktīva gatavošanās. Sākot no regbija spēles popularizēšanas, līdz valstsvienības mačiem ar visaugstāka ranga pretiniekiem.

Tiesa, šī rudens centrālais mačs notiks 10. novembrī, kad Tvikenhemas stadionā Anglija uzņems Jaunzēlandi un tā ir spēle, ko regbija pasaulē gaidīja jau vairākus gadus.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/