Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsas izlases kapteinis Varbērtons 29 gados noslēdz karjeru

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsas izlases kapteinis Varbērtons 29 gados noslēdz karjeru
Sems Varbērtons
Foto: Reuters/Scanpix

Velsas regbija izlases kapteinis un viens no zināmākajiem spēlētājiem Sems Varbērtons ir paziņojis, ka 29 gadu vecumā noslēdz profesionālā regbista karjeru.

Sems Varbērtons, kuram 5. oktobrī paliks 30 gadi, šodien ir paziņojis par to, ka noslēdz savu profesionālā regbista karjeru. Par iemeslu šādam solim ir kalpojis apstāklis, ka pēc pagājušajā gadā gūtās kakla traumas, kā arī ceļgala problemu dēļ, uzbrucējs ir sapratis, ka nevarēs atgriezties iepriekšējā spēles līmenī.

Atgādināsim, ka Varbērtons jau 22 gadu vecumā bija kļuvis par Velsas regbija izlases kapteini, beigu beigās kļūstot par spēlētāju, kurš Velsas izlases kapteiņa postenī ir aizvadījis visvairāk mačus (49 no 74). Šajā statusā viņš piedalījās gan 2011., gan 2015. gada Pasaules kausā, palīdzēja arī velsiešiem 2012. gadā izcīnīt "Grand Slam" uzvaru Sešu nāciju kausā, kā arī 2013. un 2017. gadā bija britu un īru "Lauvu" komandas kapteinis tūrēs uz Austrāliju un Jaunzēlandi.

Savukārt klubu karjeras laikā, kas viņam sākās 2009. gadā, Sems Varbērtons, kuru pilnīgi pelnīti sauc par vienu no mūsdienu labākajiem regbistiem, ir pārstāvējis tikai vienu komandu, Kārdifas "Blues". Šīs komandas sastāvā viņš ir ticis arī pie abām prestižākajām Eiropaas klubu regbija balvām – Izaicinājuma kausa (2017./2018. gada sezonā) un Čempionu kausa (2009./2010. gada sezonā).

Sema Varbērtona karjeras spilgtākās epizodes

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja