Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Trilleru diena Francijā: Tulona uzvar, Klermonai neizšķirts

Trilleru diena Francijā: Tulona uzvar, Klermonai neizšķirts
Klermona izglābās no zaudējuma Bordo regbistiem savās mājās
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tika izspēlētas Francijas "Top 14" regbija čempionāta ceturtās kārtas spēles, kurās pie uzvaras tika Tulona, bet Klermona, kura līdz šim čempionātā bija ieguvusi maksimālo rezultātu, zaudēja pirmos punktus šajā sezonā.

Šīs dienas agrajā mačā tikās divas komandas, kuras pirms sezonas tika sauktas par vienām no favorītu grupas dalībniecēm, taču pēc pirmajām trijām kārtām atradās turnīra tabulas otrajā pusē – Tulona un Larošē. Tieši tāpēc varēja cerēt, ka šajā spēlē abas komandas centīsies parādīt savu maksimāli labāko sniegumu, lai pārtraukumā, kurš nu, sakarā ar Pasaules kausu regbijā, Francijas "Top 14" čempionātā ilgs līdz 17. oktobrim, varētu doties ar neitrālu uzvaru un zaudējumu bilanci.

Spēles iesākums pagāja ar nelielu Larošē komandas pārākumu, tiesa tas drīzāk bija pozicionāls un taktisks, nevis pēc spēles. Rezultātu atklāja Zaks Holmss, realizējot soda sitienu, taču Džonatans Pelisjē pēc divām minūtēm izdarīja to pašu un rezultāts kļuva 3:3.
Mača 15. minūtē Pjērs Ažulions savāca tuloniešu zaudēto bumbu un devās ieskaites zonas virzienā, taču Džošua Tuisova, būdams pēdējais aizsargs nogāza viņu zemē. Rezultātā Tuisova saņēma dzelteno kartīti, bet Larošē komandai tika piešķirts soda piezemējums. Ar to gan neaprobežojās zaudējumi no vienas neveiksmīgās epizodes, jo Lekso Kaulašvili guva vēl vienu piezemējumu par labu Larošē un pēc Holmsa realizētā papildpunktu sitiena, rezultāts uz tablo vēstīja 17:3.

Likās, ka mājnieki ir nospiesti uz ceļiem, taču tas bija pārsteidzīgs secinājums. Agriežoties no noraidīto soliņa Tuisova, līdzīgi kā Ažulions, izmantoja apjukumu pretinieku aizsardzības līnijā un aizskrēja no visiem prom, reabilitējoties par iepriekš nopelnīto noraidījumu un samazinot rezultāta starpību – 10:17.
Tomēr, tas bija tikai sākums Larošē komandas ārkārtīgi neveiksmīgajam puslaika noslēgumam, jo Huans Smits, kopā ar Pelisjē, panāca neizšķirtu, bet Stefons Armitažs trešo reizi desmit minūšu laikā nogādāja bumbu pretinieku ieskaites zonā, tādējādi Tulonas komanda ne tikai atspēlēja 14 punktu deficītu, bet arī izvirzījās vadībā ar septiņiem punktiem.

Otrais puslaiks, lai arī tajā Larošē komanda Fransuā Herija personā, guva vienu piezemējumu, pagāja Tulonas zīmē. Mājnieki arī dabūja iespēju savā kontā ierakstīt soda piezemējumu, bet vēlāk Teo Belāns vēlreiz bumbu piezemēja ieskaites zonā. Savukārt piezemējumu šovs beidzās ar pirmā puslaika antivaroņa Džošua Tuisovas otrā piecu punktu uzbrukuma šajā mačā.

Līdz ar to Tulona, izmantojot iespējas, ko deva Larošē komandas "iziršana" pirmā spēles cēliena izskaņā un izcīnīja savu otro uzvaru pēc kārtas, kas viņiem nodrošināja vēl piecus punktus turnīra tabulā, kas kopā ar iepriekš nopelnītajiem sastādīja 10 punktus.

Smaga spēle ceturtajā kārtā gaidīja līdzšinējos čempionāta līderus Klermonas regbistus, kuri iepriekšējās spēlēs ne tikai izcīnīja trīs uzvaras, bet visās tika pie papildpunkta. Viņiem priekšā stājās Bordo komanda.
Jau pašā spēles sākumā klermonieši saņēma diezgan smagu nokdaunu, jo jau astotajā minūtē viesi bija paspējuši gūt divus piezemējumus, kā arī realizēt papildpunktu izspēli, panākot 0:12. Spēles turpinājums padevās, lai arī diezgan rezultatīvs, taču vienlaicīgi arī līdzīgāks, taču pārtraukumā komandas gāja pie rezultāta 20:9 par labu Bordo komandai.

Jāsaka, ka Klermonas komandai vislielākās problēmas sagādāja Baptiste Serins, kurš netikai realizēja vienu sitienu pēc otra, bet arī pats pamanījās gūt piezemējumu. Tiesa, tiklīdz viņš ar savu nu jau kārtējo precīzo sitienu panāca 23:9, mača 47. minūtē komandas galvenais treneris Rafaels Ibanezs viņu arī nomainīja.

Tomēr, kā arī visi regbija līdzjutēji varēja redzēt Tulonas un Larošē mačā, 14 punktu pārsvars nav nekas tāds, ko nevarētu pārspēt. Tuloniešiem bija nepieciešamas 10 minūtes, lai no šāda deficīta izvirzītos vadībā, bet klermonieši šo rādītāju uzlaboja, jo astoņu minūšu laikā prata gūt 17 punktus. Aurelijens Ružeri un Niks Abendanons guva pa piezemējumam, bet bumbas vārtos raidīja Patrisio Fernandezs un 62. spēles minūtē rezultāts bija jau 26:23 par labu Klermonai.

Bordo komanda, pretēji Larošē, pēc šādas pretinieku ofensīvas gan neapjuka un drīz vien izlīdzināja rezultātu, kas, kā vēlāk izrādījās bija arī pēdējais rezultatīvais uzbrukums mačā.

Klermonai šī bija pirmā spēle, kurā viņi ne tikai netiek pie papildpunkta, bet arī vispār netika pie uzvaras, taču, no otras puses, zinot mača gaitu, viņiem ir jāpriecājas arī par diviem punktiem. Savukārt Bordo komandai, kura pirms tam bija izcīnījusi vien vienu uzvaru trijos mačos šis rezultāts noteikti ir jāuzskata kā panākums.

Tāpat no jau notikušajām cīņām ir jārunā par pagājušās sezonas "Top 14" čempionvienības "Stade Francais" pārliecinošo zaudējumu pret Monpeljē komandu – 20:44. Parīziešiem, kas pazīstami ar nosaukumu "All Pinks", šis bija jau trešais zaudējums pēc kārtas.

Ceturtā kārta noslēgsies rītdien, kad savus mačus aizvadīs abas no "Pro D2" līgas atnākušās komandas. Ažēna viesosies Brivā, bet Po komandu sagaidīs Tulūzas eksāmens savās mājās.

"Top 14" 4. spēļu kārta

MājniekiViesiRezultāts
CastresOyonnax35:26
ToulonLa Rochelle45:24
Racing 92Grenoble23:14
MontpellierStade Francais44:20
ClermontBordeaux26:26
BriveAgen
PauToulouse

, 2015-09-13 00:03, pirms 9 gadiem
Lūk, tas ir sports! Kamēr viens guļ zālē un noasiņo, citi turpina sisties, nevis tā kā Kristīne ar Lionelli vārtās pa zemi kā sašauti ikreiz, kad viņu virzienā kāds stiprāk nopūšas.
, 2015-09-13 01:03, pirms 9 gadiem
Varēji vēl salīdzināt pirkstu ar pi*pi
, 2015-09-13 01:16, pirms 9 gadiem
alliks rakstīja: Varēji vēl salīdzināt pirkstu ar pi*pi
Par to, kas ir regbijs, man šaubu nav, bet kurš no futbolistiem ir pi*pis, to vēlētos precizēt.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.