Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Urugvaja atkārtoti uzvar Nāciju kausā

Urugvaja atkārtoti uzvar Nāciju kausā
Foto: worldrugby.org

Ar mājnieku, Urugvajas, uzvaru noslēdzās "World Rugby" Nāciju kauss. Pēdējā spēlē urugvajieši ar 26:20 pārspēja Argentīnas otro izlasi.

Vakardien noslēdzās Starptautiskās regbija savienības ("World Rugby") rīkotais Nāciju kauss regbijā, kas šogad, tāpat kā pirms gada, norisinājās Urugvajā, tiesa, šoreiz dalībnieku sastāvs bija daudz "plānāks", jo dažādu iemeslu dēļ turnīrā nepiedalījās vairākas iepriekšējo gadu vadošās komandas. Līdz ar to izveidojās situācija, ka mājnieku izlase bija vienīgā, kas spēlēja vislabākajā sastāvā, bet Itālija, Argentīna un Fidži uz Urugvaju bija nosūtījusi otrās izlases.

Urugvajieši gan nemēģināja izrādīt pārspīlētu viesmīlību un izmantoja šo situāciju – izcīnīja trīs panākumus, pēdējā no mačiem, aizvadot lielisku otro puslaiku, ar 26:20 pārspējot Argentīnas otro izlasi, un otro gadu pēc kārtas kļuva par šī turnīra uzvarētājiem.

Savukārt spēlē par trešo vietu, kurā cīnījās Itālijas un Fidži otrās izlases, itāļu dublieri mača izskaņā prata noturēt savas līderpozīcijas un tika pie minimālas uzvaras ar 29:27. Jāpiebilst, ka lielāko mača daļu Fidži "Warriors" aizvadīja 14 vīru sastāvā, jo pēc nospēlētas pusstundas Filimoni Kamaitovu saņēma sarkano kartīti.

Jāatgādina, ka Urugvajas izlase jau ir kvalificējusies 2019. gada Pasaules kausam un Nāciju kausa mačus izmanto kā sagatavošanās posmu četrgades nozīmīgākajiem startiem.

World Rugby Nāciju kausa uzvarētāji

GadsČempions
2006.Argentīnas "Jaguars" XV
2007.Uzlecošā DĀR
2008.Uzlecošā DĀR
2009.Skotija A
2010.Namībija
2011.DĀR "Kings"
2012.Rumānija
2013.Rumānija
2014.Uzlecošā Īrija
2015.Rumānija
2016.Rumānija
2017.Urugvaja
2018.Urugvaja

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/


No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.