Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR atspēlē 21 punkta deficītu un fantastiskā cīņā pārspēj Angliju

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR atspēlē 21 punkta deficītu un fantastiskā cīņā pārspēj Angliju
Foto: AFP/Scanpix

Mača ievadā nonākot zaudētājos ar 21 punkta deficītu, DĀR regbija izlase, vēl līdz pirmā puslaika izskaņai spēja atspēlēties un dramatiskā cīņā ar 42:39 pieveica Anglijas valstsvienību.

Spēles ievads mājniekiem, jāsaka, padevās nelāgs, jo viņi ne tikai nespēja atrast savu spēli, bet vairākās epizodēs kļūdījās vai nospēlēja ne tajā labākajā veidā un tādējādi angļiem izdevās spēles ievadā iegūt ievērojamu pārsvaru. Maiks Brauns, Eliots Deilijs un arī Ovens Farels katrs guva pa piezemējumam, turklāt, katrā no šīm reizēm angļu spēlētāji ieskaites zonu sasniedza teju netraucēti.

Līdz ar to mača 18. minūtē uz tablo tika izgaismots rezultāts 24:3 par labu Anglijas izlasei, kas, jāsaka, bija katastrofa DĀR "Antilopēm". Tiesa, bija arī pozitīvais aspekts, proti, lai arī mājniekiem bija 21 punkta deficīts, spēles ziņā viņi nebija tik ļoti slikti un viņiem piederēja bumbas un teritorijas kontroles pārsvars.

Tas arī pamazām tika izmantots, līdz beigu beigās kļuva izšķirošs – Dienvidāfrikas Republikas komanda izpildīja aizvien lielāku un lielāku spiedienu uz Anglijas ieskaites zonu, turklāt, demonstrēja diezgan ātru regbiju. Tas viesiem radīja problēmas, tāpēc otrajā pirmā puslaika daļā spēlēja, ja var tā izteikties, tikai viena komanda – DĀR. Fafs de Klerks guva mājnieku pirmo piezemējumu, bet tad savu vārdu teica Sibusiso Nkosi, kuram šī bija pirmā spēle izlasē. "Sharks" komandas pārstāvis ātrajos uzbrukumos guva divus piezemējumus un tas palīdzēja rezultāta starpību samazināt līdz diviem punktiem, bet Vilijs le Rū bija tas, kurš pirmo reizi šajā mačā izvirzīja DĀR izlasi vadībā – 29:24.

Bija redzams, ka angļi, lai arī mača sākumā izmantoja DĀR kļūdas, kopumā nebija gatavi tādai mājnieku ofensīvai un dažbrīd tikai noskatījās viņu darbībās no malas. Tiesa, puslaika izskaņā viņiem izdevās iedabūt bumbu mājnieku laukuma pusē un nopelnīt sodu, ko Farels realizēja, tādējādi apturot oponentu 26 punktu izrāvienu un pārtraukumā ļaujot doties pie mazliet cerīgāka rezultāta – 29:27.

Pārtraukums neko nemainīja mača gaitā, jo mājniekiem bija 65-70% pārsvars kā teritorijā, tā bumbas kontrolē un, lai arī viņiem bija jāgaida vairāk kā 11 minūtes līdz pirmajam rezultatīvajam uzbrukumam, kad tika realizēts sods, par DĀR pārsvaru šaubas neradās, bet angļi gan spēlēja diezgan statiski un izskatījās, ka pirmā puslaika katastrofa ir psiholoģiski viņus salauzusi.

Puslaika vidū angļi atdzīvojās un noorganizēja vienu ātro uzbrukumu, taču lielisku maču aizvadošais Fafs de Klerks piespieda kļūdīties Džoniju Meju, kurš zaudēja bumbu, bet Mako Vunipola drīz vien pret mazo DĀR devīto numuru nopelnīja dzelteno kartīti. Drīz vien mājnieki arī sodīja angļus par šādu momentu izšķērdēšanu, kad, izmantojot viena vīra pārsvaru, pie piezemējuma tika vēl viens starptautiskā regbija debitants Afivs Djantī.

Saprotot, ka spēle slīd ārā no rokām, angļi saņēmās un vēlreiz devās uz priekšu. Šajā uzbrukumā DĀR komanda kļūdījās, kad komandas kapteinis Sia Kolisi atradās aizmugures stāvoklī, kas ļāva angļiem pietuvoties tiešā ieskaites zonas tuvumā, kur pēc ieilgušas cīņas cerības stariņu viesiem deva Maro Itodžes piezemējums un tas, desmit minūtes pirms mača beigām, angļiem deva iespēju, jo rezultāts bija kļuvis 32:39.

Spēles atlikušajā laikā angļi vēl mēģināja glābt situāciju, taču visu situāciju pamatīgi sarežģīja DĀR realizētais sods. Džonijs Mejs, nodemonstrējot lielisku individuālo meistarību, atspēlēja piecus punktus, taču vēl pieci bija jāatspēlē. Divus no tiem atspēlēja Farels ar rezultatīvu realizācijas sietienu, taču atlikušie trīs, lai arī angļiem bija iespēja, pašu neprecīzi izspēlētā koridora dēļ, palika negūti un DĀR izlase svinēja laimīgu uzvaru ar 42:39

Pievēršoties pārējām jau notikušajām spēlēm jāatzīmē Jaunzēlandes un Francijas mačs, kurā francūži aizvadīja lielisku pirmo puslaiku, uzvarot ar 11:8, taču bezcerīgi, ar 44:0, zaudējot otrajās 40 minūtēs. Divus piezemējumus guva Rieko Ioanī, bet kopumā "All Blacks" izcēlās ar astoņiem piezemējumiem.

Daudz tika gaidīts arī no Pasaules ranga otrās komandas, Īrijas viesošanās Austrālijā, taču pirmajā mačā īri nespēja izrādīt pietiekošu konkurenci "Valabijiem" un, negūstot nevienu piezemējumu, piekāpās ar 9:18.

Jūnija starptautiskās testu spēles

MājniekiViesiRezultāts
JapānaItālija34:17
JaunzēlandeFrancija52:11
AustrālijaĪrija18:9
DĀRAnglija42:39