Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Uz "Super Rugby" finālu 29 000 biļetes pārdod 59 sekundēs

Uz "Super Rugby" finālu 29 000 biļetes pārdod 59 sekundēs
"Highlanders" - "Waratahs" pusfinālspēles epizode
Foto: AP/Scanpix

Pirmie 29 tūkstoši biļešu uz Dienvidu puslodes valstu – Jaunzēlandes, Austrālijas un Dienvidāfrikas valstu klubu komandu čempionāta finālu regbijā "Super XV" pirmdien internetā bija pārdoti 59 sekundēs.

Atlikušie septiņi tūkstoši pārdoti kasēs trešdienas priekšpusdienā Jaunzēlandes galvaspilsētā Velingtonā, kad līdzjutēji vēsā naktī pie kasēm bija ieņēmuši vietas jau 15 stundas pirms to atvēršanas.

Prestižā 15 komandu turnīra finālā sestdien Velingtonā tiksies divas Jaunzēlandes komandas – vietējā "Hurricanes" un Otago "Highlanders", kuras vēl nekad tajā nav uzvarējušas, vien katra pa reizei ir spēlējušas finālā.

Līdzjutēji ir saniknoti par spekulantiem, kuri lielā vairumā, visticamāk, bija izpirkuši internetā pieejamās biļetes. Biļeti, kuras vērība ir 35 Jaunzēlandes dolāri (21 eiro), interneta izsolē tiek piedāvāta par 150 Jaunzēlandes dolāriem (92 eiro).
"Hurricanes" klubs jau nosaucis spekulantu cenas par "neprātīgām" un brīdinājis, ka biļetes, kuras nav iegādātas oficiāli, var tikt anulētas. Savukārt, Jaunzēlandes valdības pārstāvis noraidījis iejaukšanos, sakot, ka biļešu cenas regulē pieprasījums pēc tām. "Godīgai tirdzniecībai ir noteikumi... taču šis ir brīvais tirgus," paziņojis Patērētāju tiesību aizsardzības ministrs Pols Goldsmits.

Atgādināsim, ka "Super Rugby" fināls notiks 4. jūlijā "Westpac Stadium" arēnā, kurā ir 34.5 tūkstoši skatītāju ietilpība. Jāpiebilst, ka pirms gada, kad fināls notika "ANZ Stadium", to klātienē noskatījās mazliet vairāk kā 61.8 tūkstoši skatītāju, kas ir turnīra viena mača apmeklētības rekords.

Izmantotie resursi:
Live rugby 2015 | Aviva Premiership 2015 |...