Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Dambretistam Valnerim trešā vieta Pasaules kausa pirmajā posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Dambretistam Valnerim trešā vieta Pasaules kausa pirmajā posmā
Guntis Valneris Eiropas čempionātā. Organizatoru foto

Latvijas dambretes spēlētājs Guntis Valneris izcīnījis trešo vietu jaunās sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā, kas ceturtdien noslēdzās Turcijā.

Trīs zvaigžņu sacensībās pa 12 punktiem astoņās kārtās savāca ukrainis Jurijs Anikejevs un krievs Aleksandrs Georgijevs, bet Valneris ar 11 punktiem palika trešais. Kopā sacensībās piedalījās 36 sportisti.

Dāmu sacensībās Latvijas sportistes nepiedalījās, bet par uzvarētāju kļuva poliete Natālija Sadovska, kura pērnā gada beigās Latvijā pieveica Zoju Golubevu pasaules čempiones titulcīņā.

Dambretē Pasaules kauss pēc stipruma iedalās vienas, trīs, piecu un septiņu zvaigžņu sacensībās. No 22. līdz 28. jūlijam šogad Rīgā norisināsies Pasaules kausa piecu zvaigžņu sacensības, kas noslēgsies ar 29. jūlijā paredzēto pasaules čempionātu ātrspēlē.

Pērn notika septiņi Pasaules kausa etapi, Valnerim uz goda pjedestāla kāpjot trijos no tiem, bet reizi dāmu konkurencē trešo vietu guva Jeļena Česnokova un reizi trešā bija arī viņas trenere Zoja Golubeva