Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies starptautiskais šaha festivāls "Liepājas rokāde"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šodien noslēdzies starptautiskais šaha festivāls „Liepājas rokāde”, kas notika jau 17.reizi. Četrās dienās tika aizvadītas sešas sacensības, kurās kopsummā piedalījās ap 170 šahistu no piecām valstīm.

Par galvenā turnīra „Open” uzvarētāju pirmo reizi kļuva starptautiskais meistars no Daugavpils Oļegs Krivonosovs (2427), kurš 11 kārtās ieguva 9,5 punktus. Visu turnīru pie pirmā galdiņa nospēlējušais lielmeistars Jevgēņijs Svešņikovs (2487) pēdējā kārtā nospēlēja neizšķirti ar IM Emīli Pilecki (Lietuva, 2438), un, turnīrā nezaudējis ne partiju, palika otrais - 9 punkti. Trešo labāko punktu summu (8,5) savāca Vladimirs Svešņikovs (2391), Egons Lavendelis (2282) un Georgijs Makovskis (2243).

Sestdien lielu interesi izraisīja lielmeistares Danas Reiznieces simultānspēles seanss pie t/c „Kurzeme”. Ar dažāda vecuma un šaha izpratnes pretiniekiem viņa aizvadīja aptuveni 25 partijas. Reizniece uzvarēja visas, izņemot pret „Terrabalt” termināla direktoru Aleksandru Streļcovu.
Ātrspēles turnīrā pārliecinoši uzvarēja pazīstamais igauņu lielmeistars ar ASV šaha pilsonību Jans Elvests (2589). 106 dalībnieku konkurencē viņš 13 kārtās ieguva 11 punktus, aiz sevis atstājot Krivonosovu un Vladimiru Svešņikovu.

Festivāls noslēdzās ar „Joker” uzvaru komandu turnīrā. Šo vienību pārstāvēja abi Svešņikovi, Verners Putka un Matīss Mustaps. Otrā palika „Terrabalt” (Elvests, Krivonosovs, Reizniece, Guntars Antoms), bet trešā – „Amatnieks” (Makovskis, Deniss Nikolajevs, Andrejs Ivanišvili, Aleksejs Pakula).

"Liepājas rokāde" ir jau daudzus gadus ir lielākais un nozīmīgākais šaha sarīkojums Latvijā un viens no lielākajiem Baltijā. Tā galvenais organizators ir FIDE Baltijas zonas vadītājs un pašreizējais Latvijas Šaha federācijas prezidents Āris Ozoliņš.

Visu turnīru rezultāti apskatāmi:
International Chess-Results Server...

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Migla, LŠF preses pārstāvis