Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Aizvadīta kārtējā prāta sporta spēļu diena

Pirmdien aizvadītā kārtējā sacensību diena Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošajās Pirmajās pasaules prāta sporta spēles. Portāls eSports.lv piedāvā Ivara Ilziņa sniegto informāciju no sacensību norises vietas.

Pekinā zila debess, bet pavēss - dienā +16 C, vakarā +8 C. Prāta spēles gan laika apstākļi neko neietekmē, drīzāk ventilācija un apgaismojums telpās. Bet ar to viss ir kārtībā - viesnīcu un konferenču zāļu komplekss, kur mēs dzīvojam un spēlējam, ir nupat uzcelts Olimpiādei.

Šodien sacensības beidzās tikai vienā sporta veidā - ķīniešu šaha ātrspēlē. Piedalījās daudzu valstu pārstāvji. Uzvārdi gan 95 % ir ķīniešu.

Atradu otrā stāva zāli, kur spēlē dambretisti. Redzēju ķīniešu brīnumbērnu ( 10 gadi !). Šodien gan viņam vairs tā neveicās un pēc 5 kārtām 1 uzvara, 1 neizšķirts un 3 zaudējumi. Jautrs skats bija kāda ķīnieša mačā ar Āfrikas sportistu - kamēr ķīnietis domāja, viņa pretinieks iemiga. Ķīnietis izdarīja gājienu, nospieda pulksteni un pacietīgi gaidīja, kamēr kāds labvēlīgi noskaņots skatītājs skaļi noklepojās un tā pamodināja viņa pretinieku.

Par bridžu. Šodien Latvijas izlase smagi zaudēja Izraēlai un San Marino 0:25 un 6:24, pēc tam pārliecinoši sagrāva Koreju 25:5. Sieviešu izlase savukārt uzvarēja visas trīs spēles - Dienvidāfriku 16:14, Meksiku 16:14 un Turciju 18:12. Tomēr abām mūsu komandām apakšgrupās pēc turnīra puses - 9 mačiem no 17, punktu summa ir par mazu lai cerētu iekļūt astotdaļfinālā.

Citādāk ir jauniešiem - viņi sekmīgi turpina saspringto cīņu, lai iekļūtu labāko astotniekā. Šodienas rezultāti - 18:12 pret Indonēziju, 20:10 pret Turciju, 13:17 pret Franciju. Pēc 9. kārtas summā 158 punkti dalīta 8.-10. vieta ar Norvēģiju un Turciju. Vadībā šobrīd ir Anglija 176, Polija 174, Ķīna 168.

Dambrete. Pirmdiena mūsu līderiem bija grubuļaina. Rīta kārtā Zoja Golubeva pārrēķinājās un zaudēja Tatjanai Čubai (Nīderlande). Roberts Misāns pieļāva liktenīgu kļūdu parijas beigu daļā ar pasaules eksčempionu Aleksandru Georgijevu (Krievija). Guntis Valneris gan ieguva nospiedošu pārsvaru pār Igoru Kirzneru (Ukraina). Taču pretinieks „izlīda caur adatas aci”. Pēcpusdiena jau bija veiksmīgāka. Zoja Golubeva pieveica spēcīgo Irinu Platonovu (Krievija) un Roberts Misāns – Ainuru Šaibakovu (arī Krievija). Gunta Valnera pretinieks - Aleksandrs Georgijevs. Atkal pārsvars un atkal neizšķirts. Un tā Zoja Golubeva atkal līdere.

Informāciju sagatavoja:
Ivars Ilziņš

  +1 [+] [-]

, 2008-10-06 19:48, pirms 16 gadiem
Jautrs skats bija kāda ķīnieša mačā ar Āfrikas sportistu - kamēr ķīnietis domāja, viņa pretinieks iemiga. Ķīnietis izdarīja gājienu, nospieda pulksteni un pacietīgi gaidīja, kamēr kāds labvēlīgi noskaņots skatītājs skaļi noklepojās un tā pamodināja viņa pretinieku.

shitas labs