Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas šaha čempionātā uzvar Kovaļenko un Šķiņķe

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas šaha čempionātā uzvar Kovaļenko un Šķiņķe
Laura Rogule un Katrīna Šķiņķe
Foto: Matīss Sīlis, sahafederacija.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzās 2014. gada Latvijas čempionāts, kas norisinājās Rīgā, Pērses ielā 2. Kungu turnīrā startēja 32 dalībnieki, to skaitā pieci lielmeistari. Savukārt dāmu turnīrā bija 13 dalībnieces, starp kurām arī divas lielmeistares.

Kungu turnīrā pirmo vietu izcīnīja galvenais favorīts - rīdzinieks Igors Kovaļenko (7.0 punkti), otro vietu ieguva Artūrs Neikšāns (6.5), bet trešajā vietā ierindojās garkalnietis Toms Kantāns (6.0), kurš pirms pēdējās kārtas bija vien septītais. Pēdējā kārtā trešo pozīciju zaudēja rīdzinieks Jevgeņijs Svešņikovs (5.5) un finišēja ceturtais.

Dāmu turnīra galvenā favorīte Laura Rogule vadību zaudēja pēc otrās kārtas un finišēja otrajā pozīcijā. Pēc trešās kārtas vadībā izvirzījās Elīna Otikova un turējās trijniekā līdz pat pēdējai kārtai, bet galu galā viņa palika ceturtā. Katrīna Šķiņķe vadībā izvirzījās pēc ceturtās kārtas un saglabāja pirmo pozīciju arī sacensību noslēgumā. Savukārt tikmēr turnīra vicefavorīte Ilze Bērziņa līdz pat pēdējai kārtai bija ārpus trijnieka, bet finišā viņa izrāva trešo vietu.

Ukrainā dzimušais Igors Kovaļenko (25) pārstāv Latviju kopš 2013. gada un nu jau ir divkārtējais čempions, savukārt tikmēr Katrīna Šķiņķe (22) valsts čempionātā triumfēja pirmoreiz.

Izmantotie resursi:
www.sahafederacija.lv