Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

RTU pirmoreiz notiks skolēnu kausa izcīņa prāta spēlēs

Jānis Pārums

Divās nedēļas nogalēs 8. un 9. maijā, kā arī 15. un 16. maijā Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) pulcēsies vidusskolēni, lai piedalītos RTU kausa izcīņā prāta spēlēs.

Spēlējot dambreti, šahu, spēli «Katanas ieceļotāji» vai «Karkasone», kā arī piedaloties Rubika Kubika ātrlikšanas sacensībās, skolēni izcīnīs ne tikai kausus, bet arī nopietnas naudas balvas.

Kopējais balvu fonds ir teju 5000 Ls. Saņemtās naudas balvas skolēni varēs izmantot, kļūstot par RTU studentiem. Iecerēts, ka naudas balvas skolēni saņems dāvanu kartes veidā, ko varēs izmantot tad, kad balvas ieguvējs būs iestājies RTU – maksājot RTU mācību maksu, norēķinoties par RTU sagatavošanas kursiem vai arī saņemot stipendiju.

Šogad skolēni tiek aicināti piedalīties RTU kausa izcīņā piecās disciplīnās: 8. maijā plkst. 12 – starptautiskajā dambretē; 9. maijā plkst. 11 – spēlē «Katanas ieceļotāji»; 15. maijā plkst. 12 – spēlē «Karkasone»; 15. maijā plkst. 12 – Rubika Kubika ātrlikšanā; 16. maijā plkst. 12 – šahā. Visas sacensības notiks RTU Lielajā aulā, Rīgā, Kaļķu ielā 1.

Sacensībām ir iespēja pieteikties līdz pat sacensību norises brīdim. Pieteikšanās notiek vai nu elektroniski – RTU vidusskolēnu portālā "Ortus", vai arī klātienē – sacensību norises vietā. Sacensību nolikumi atrodami RTU interneta mājaslapā: rtu.lv ( šeit ).

Katrā disciplīnā tiks apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji, paredzētas arī speciālbalvas.

Organizējot pirmo RTU kausa izcīņu prāta spēlēs skolēniem, RTU aizsāk skolēnu prāta spēļu organizēšanas tradīciju ar nolūku mudināt jauniešus attīstīt loģisko domāšanu un atmiņu, uzcītību un uzmanību, radošo domāšanu un neatlaidību, prasmi uzvarēt un zaudēt, uzlabot erudīciju un gūt jaunus draugus.

Sacensību tiešraide – RTU interneta mājaslapā: rtu.lv.

Informāciju sagatavoja:
Egita Kancāne, RTU Informācijas centra korespondente