Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Šaha čempionātā kungiem vadībā Svešņikovs un Samoļins, dāmām - Bērziņa

Kristaps Zālītis

Šaha čempionātā kungiem vadībā Svešņikovs un Samoļins, dāmām - Bērziņa
Jevgēņijs Svešņikovs. Foto: sahafederacija.lv

Latvijas šaha čempionātā pēc aizvadītām septiņām spēļu kārtām kungu turnīrā atkal izveidojusies Jevgēņija Svešņikova un Vitālija Samoļina divvadība, bet dāmām jau punkta pārsvars ir Ilzei Bērziņai.

Kungu sacensībās septītajā kārtā lieliskā stilā uzvaru ar melnajām figūrām guva Vitālijs Samoļins. Par jelgavnieka upuri kļuva Garkalnes pārstāvis Toms Kantāns, kura atklātnes iecere cieta pilnīgu fiasko. Baltie upurēja bandinieku, cenšoties aizturēt pretinieka karali centrā, taču Samoļins atdeva “lieko” materiālu, roķēja un sāka spēcīgu uzbrukumu karaļa spārnā. Partija noslēdzās jau pēc 18 gājieniem, kad Samoļins izpildīja mata kombināciju ar dāmas upuri.

Daudz neatpalika arī Bernotas — Meškova partija, kurā ar oriģinalitāti izcēlās abi šahisti. Meškovs centās agresīvi pārtvert iniciatīvu jau 8. gājienā spēlējot g7-g5 uz ko Bernotas atbildēja ar zirdziņa upuri 12. gājienā. Meškovs atdeva figūru, nomainīja dāmas un ieguva lielu pozicionālu pārsvaru. Neskatoties uz dāmu nomaiņu, melnajiem izdevās izveidot ļoti spēcīgu uzbrukumu balto karalim, kas noveda pie nenovēršama mata. Bernotas kapitulēja 32. gājienā.

Pie piektā galdiņa svarīgu uzvaru guva Rolands Bērziņš, kurš pieveica pirms turnīra par galveno favorītu vērtēto Arturu Neikšānu.

Dāmu turnīra līdere Ilze Bērziņa slēdza ātru neizšķirtu ar Katrīnu Šķiņķi. Galvenās konkurentes gan šādu vaļību atļauties nevarēja un cīnījās apņēmīgi.

Par dāmu čempionāta 7. kārtas centrālo maču neapšaubāmi kļuva Rogules partija ar Reiznieci-Ozolu. Par to kādu svaru šai cīņai piešķīra abas pretinieces, liecināja jau pirmie gājieni. Reizniece-Ozola pārsteidza Roguli ar franču aizsardzību, kas izsauca ilgstošas balto figūru pavēlnieces pārdomas jau pirmo piecu atklātnes gājienu laikā! Reizniece izmantoja savu laika pārsvaru, lai iegūtu pozicionālas priekšrocības, kas vēlāk pārtapa materiālos ieguvumos. Laika trūkumā Rogule palika bez viena bandinieka, vēlāk krita vēl otrs. Pozīcija no smagas kļuva par bezcerīgu, kad melnais brīvbandinieks sasniedza otro horizontāli. Pārliecinoša Reiznieces-Ozolas uzvara!

Inguna Erneste sagādāja otro zaudējumu pēc kārtas Elīnai Otikovai. Šī uzvara pacēla lielmeistari līdz dalītai otrai vietai turnīrā.

Pēc septītās kārtas līdere joprojām ir Ilze Bērziņa, kurai 6 no 7. Otro vietu ar 5 no 7 dala Reizniece-Ozola un Erneste.

Latvijas čempionāts šahā. Pēc 7.kārtas

Kungi

VietaŠahistsPunkti
1.Jevgēņijs Svešņikovs5.5
2.Vitālijs Samoļins5.5
3.Ilmārs Satorstīts5.0
4.Viesturs Meijers5.0
5.Oļegs Krivonosovs5.0
6.Rolands Bērziņš4.5
7.Ņikita Meškovs4.5

Dāmas

VietaŠahistePunkti
1.Ilze Bērzņa6.0
2.Inguna Erneste5.0
3.Dana Reizniece-Ozola5.0
4.Laura Rogule4.5
5.Jekaterina Djogteva4.5
6.Līga Ungure4.5

Izmantotie resursi:
LATVIJAS ŠAHA FEDERĀCIJA »

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-04 00:48, pirms 12 gadiem
Rigas Bimbis rakstīja: Fantastisku partiju šovakar izspēlēja Daudzvārdis ar Mustapu. Iesākumā Mustaps noupurēja torni un zirdziņu pret pozīciju kreisajā flangā. Daudzvārdis uz to atbildēja ar rokādi, diagonāles kontroli un teicamas kvalitātes cepuri visas spēles garumā. Beigās loģisks neizšķirts.
Runājot par turnīra galvenajiem favorītiem un godalgu kārotājiem, jāatzīmē Ivara Bērziņa lieliskā uzvara, kas liepājnieku atgriež reālā cīņā par medaļām.
No dāmu cīņām var atzīmēt ieilgušo bezkompromisa neizšķirtu Šķiņķes izpildījumā, kā arī savdabīgo Lauras Mieriņas-Rogules partiju, kuru viņa iesāka ar sicīliešu aizsardzību, bet turpinājumā divas reizes pieteica matu. Beigās tomēr neizšķirts.
Ahūns experts esi,bet diemžēl nevienu te tas neinteresē...

  -1 [+] [-]

, 2012-05-04 09:28, pirms 12 gadiem
Nu beidz lai džeks raksta!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-04 09:40, pirms 12 gadiem
čalīti, vai Tu vispār zini šaha noteikumus? No kura laika partijas laikā var 2(!!!) reizes pieteikt pretiniekam matu?! Ja melo, tad daudz maz ticami

Rigas Bimbis rakstīja: No dāmu cīņām var atzīmēt ieilgušo bezkompromisa neizšķirtu Šķiņķes izpildījumā, kā arī savdabīgo Lauras Mieriņas-Rogules partiju, kuru viņa iesāka ar sicīliešu aizsardzību, bet turpinājumā divas reizes pieteica matu. Beigās tomēr neizšķirts.

     [+] [-]

, 2012-05-04 22:06, pirms 12 gadiem
vai pati zini par ko raksti? Ne zini cilvēku, ne šahisti

meita rakstīja: Patīkami, ka hūtes zzs "podsķilka", nav vadībā.