Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Grosberga un Pauliņš kļūst par Baltijas čempioniem orientēšanās sportā

Ints Megnis
Ints Megnis

Grosberga un Pauliņš kļūst par Baltijas čempioniem orientēšanās sportā
Latvijas orientieristi pēc Baltijas čempionāta

Latvijas orientēšanās izlases dalībnieki Sandra Grosberga un Artūrs Pauliņš aizvadītajā nedēļas nogalē Krāslavas apkaimē kļuva par Baltijas čempioniem individuālajās sacensībās, turklāt latvieši labākie bija arī vīru stafetē.

Baltijas čempionāta rīkošanai šoreiz bija izvēlēts apvidus ap Tartaka ezeru, kur pagājušajā vasarā norisinājās sacensības "Kāpa". Dalībniekus sagaidīja gan fiziski, gan tehniski izaicinošs apvidus ar dažāda lieluma kalniņiem un ieplakām, skrienamību no labas līdz vidējai. Maksimālā augstumu atšķirība apvidū bija 50 metri.

Sacensību pirmajā dienā sportisti tradicionāli sacentās garajā distancē. Šeit vīriem pārliecinošu uzvaru guva Pauliņš, kurš otrajā vietā palikušo baltkrievu Andreju Salinu apsteidza par vairāk nekā pusotru minūti, kamēr trešais palika Andris Jubelis. Tikmēr dāmā Grosberga par 62 sekundēm apsteidza krievieti Anastasiju Rudnaju, kamēr trešo vietu guva lietuviete Sandra Pauzaite, bet uzreiz aiz goda pjedestāla palika Līga Valdmane.

Mājinieki svinēja vēl vairākas uzvaras. Tā U14 grupā labākie bija Emīls Lazdāns un Agnese Jaunmuktāne, U16 grupā meitenēm nepārspēta palika Anna Emīlija Suta, U18 grupā to pašu paveica Signe Sirmā, bet U20 grupā Uldis Upītis bija labākais starp vīriem.

Tikmēr otrajā dienā norisināsies stafetes sacensības. Šeit vīru konkurencē starp 14 vienībām labākā bija Latvijas pirmā komanda ar Jubeli, Pauliņu un titulēto Edgaru Bertuku, kam sekoja Igaunijas un Sanktpēterburgas pirmās izlases. Savukārt dāmām uzvaru svinēja Sanktpēterburgas komanda, kamēr latvietes Grosberga, Valdmane un Irita Puķīte piekāpās par 80 sekundēm, gūstot trešo vietu.

Vēl stafešu sacensībās Latvija svinēja dubultuzvaru U16 grupā meitenēm, komandai ar Kristīni Bruneri, Lauru Berķi un Jaunmuktāni par 55 sekundēm apsteidzot Elzu Ķuzi, Sutu un Aiju Deniju Trēziņu, kā arī Latvija uzvarēja abās U20 grupas stafetēs (Upītis, Matīss Slikšjānis, Ilgvars Caune, kā arī Signe Sirmā, Elīze Ozola, Agnija Caune).

Latvijas izlases dalībnieki aktīvi turpina gatavoties pasaules čempionātam, kas augusta sākumā notiks Rīgā un Siguldā.