Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Pauliņš un Valdmane uzvar Latvijas čempionāta orientēšanas sportā pagarinātajā distancē

Agris Suveizda

Pauliņš un Valdmane uzvar Latvijas čempionāta orientēšanas sportā pagarinātajā distancē
Artūrs Pauliņš
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

LETA. Artūrs Pauliņš un Līga Valdmane sestdien izcīnīja uzvaras Latvijas orientēšanās čempionāta pagarinātajā distancē jeb maratonā.

Maratons ir garākā distance orientēšanās sportā, kurā sestdien elites sacensībās kungiem bija jāveic 24,7 kilometrus gara distance, bet dāmas pārvarēja 15,8 kilometrus. Pauliņš finišēja pēc divām stundām, 34 minūtēm un 49 sekundēm, bet aiz viņa 38 sekundes bija Uldis Upītis, kamēr trešajā vietā ierindojās Jānis Krūmiņš, kurš zaudēja piecas minūtes un 53 sekundes.

Savukārt Valdmane sieviešu sacensībās distanci veica divās stundās, sešās minūtēs un 12 sekundēs, bet Kristīne Bertuka viņai zaudēja 11 minūtes un četras sekundes. Labāko trijnieku noslēdza Laura Savicka, kura no līderes atpalika 22 minūtes un 15 sekundes. Šogad Latvijas čempionāta ieskaitē 14.oktobrī notiks vēl arī nakts čempionāts.

Šosezon par Latvijas čempioniem garajā distancē kronēti Andris Jubelis un Sandra Grosberga, sprintā uzvaras izcīnīja Pauliņš un Grosberga, bet sprinta stafetē - "Kāpas" komanda. Savukārt vidējās distances sacensībās uzvarēja Grosberga un Edgars Bertuks, bet stafetē triumfēja "Alūksne-Ape" un "Meridiāns" komandas.

Augustā Turaidas apkārtnē norisinājās pasaules čempionāts, kurā gan latviešiem neizdevās tikt pie godalgām.

Izmantotie resursi:
LETA