Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Jaunajiem orientieristiem Eiropas čempionātā vietas otrajā desmitā

Jaunajiem orientieristiem Eiropas čempionātā vietas otrajā desmitā
Uldis Upītis
Publicitātes foto

Aizvadītas abas individuālās distances Eiropas jauniešu čempionātā, kas no 26. līdz 28.jūnijam norisinās Maķedonijā. Labākie individuālie rezultāti - sprintā Edgars Ustinovs 15.vietā, Endijs Titomers 17.vietā un garajā distancē Uldis Upītis finišēja 14.vietā. Rīt notiks stafetes sacensības.

Eiropas jauniešu čempionātā sacenšas jaunie orientieristi divās vecuma grupās - līdz 16 gadiem un līdz 18 gadiem. Šogad čempionāts norisinās Maķedonijā un vakar tas sākās ar sprinta distanci kalnainajā Strumicas pilsētā, bet šodien turpinājās ar sarežģīti un fiziski ļoti smagu garo distanci.

Interesantas distances ar stāviem skrējieniem augšup un lejup pa kalniem un līdzīgiem ceļu variantiem pa Strumicas pilsētas centru Latvijas izlases jauniešiem pārsvarā sagādāja neatminamas mīklas, bet ar vietām labāko divdesmitniekā iepriecināja Edgars Ustinovs (M16) - 15.vieta - un Endijs Titomers (M18) - 17.vieta. M18 grupā notika īpaši sīva spēkošanās un E.Titomeru no bronzas medaļas šķīra 14 vietas, bet tikai 31 sekunde. Vēl starp labākajiem 30 iekļuva Uldis Upītis M16 grupā.

Garās distances bija izplānotas bez kompromisiem - sarežgītas, ar āķīgu ceļu izvēli un ar pamatīgiem kāpumiem tās laikā. Vislabāk no Latvijas ar šiem izaicinājumiem izdevās tikt galā Uldim Upītim, kuram 14.vieta M16 grupā. No pārējiem starp labākajiem 30 iekļuva vēl tikai Matīss Slikšjānis, kuram 25.vieta M16 grupā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.