Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Ar sacensībām garajā distancē Latvijā noslēgsies pasaules čempionāts orientēšanās sportā

Andrejs Siliņš

Ar sacensībām garajā distancē Latvijā noslēgsies pasaules čempionāts orientēšanās sportā
Foto: WOC2018

Sestdien Turaidā tiks sadalīts 35. pasaules čempionāta orientēšanās sportā pēdējais medaļu komplekts. Startam garajā distancē pieteikušies 176 vīri un 69 dāmas, tostarp arī Latvijas sportisti. Sacensību centrs Turaidas muzejrezervātā, un sacīkstes sāksies pulksten 11.40.

Pasaules čempionāts Latvijā notiek pirmo reizi un Latvijā ieradušies teju 350 sportisti no 49 pasaules valstīm, tostarp Kanādas, ASV, Argentīnas, Kolumbijas, Brazīlijas, Dienvidāfrikas Republikas, Ēģiptes, Austrālijas, Jaunzēlandes, Ķīnas un pat Ziemeļkorejas!

Pasaules čempionāts sākās 4. augustā, kad Vecrīgā tika noskaidroti medaļnieki sprintā, un pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē sacīkstes notika kādas galvaspilsētas centrā. Nākamajā dienā Āgenskalnā tika sadalītas medaļas sprinta jauktajā stafetē (Latvijas izlasei 17. vieta), bet pēc tam pasaules čempionāts pārcēlās un Siguldu. Tur 7. augustā Laurenčos tikai aizvadītas sacensības vidējā distancē, bet 9. augustā Turaidā skatītāji bija liecinieki vienām no visaizaujošākajām intrigām pasaules čempionāta vēsturē – stafetē vīriem līdz pat pēdējam kilometram uz uzvaru pretendēja astoņas komandas, tostarp Latvija, kas vēl pēdējā etapa vidū bija līderpozīcijās, taču finišu sasniedza astotajā vietā, tikai nieka 58 sekundes zaudējot pasaules čempioniem norvēģiem.

Pasaules čempionāts noslēgsies 11. augustā ar sacīkstēm garajā distancē, kas būs īsts pārbaudījums sportistiem, jo Gaujas senlejas dziļās gravas un biezie meži jau sagādājušas problēmas nevienam vien pasaules labākajam orientieristam. Dāmām pirmais starts pulksten 11.40. No Latvijas sportistēm pirmā 10 kilometru distancē dosies Sandra Grosberga, kura gan sprintā, gan vidējā distancē izcīnīja 17. vietu. Viņai 39. starta numurs un starts pulksten 12.30. Laurai Vīķei, kuras kontā 28. vieta vidējā distancē, ir 54. starta numurs un starts pulksten 13.00, bet Latvijas izlases vispieredzējušākā orientieriste Inga Dambe, kura vidējā distancē demonstrēja lielisku sniegumu un finišēja ar 12. labāko rezultātu, trasē dosies viena no pēdējām – pulksten 13.10 ar 59. starta numuru.

Kungiem starts 13.40, un 16 km garajai distancei pieteikušies 176 dalībnieki. Ar 134. starta numuru pulksten 14.46 startēs 2013. gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Edgars Bertuks, kurš šī gada čempionāta vidējā distancē izcīnīja 23. vietu. Nākamais no latviešiem ir Artūrs Pauliņš, kurš sprintā izcīnīja 33. vietu, bet veselības problēmu dēļ neizgāja uz starta vidējā distancē. Viņš ar 144. starta numuru distancē dosies pulksten 15.06. Bet jau 15.10 ar 146. numuru cīņā iesaistīsies Andris Jubelis, kurš ar izcilu sniegumu ceturtdien stafetē pirmajā etapā izvirzīja Latviju līderpozīcijā, bet sprintā bija 32. vietā.

Aicinām apmeklēt sacensības klātienē, jo pasaules čempionāts orientēšanās sportā ir aizraujošs skatītājiem, turklāt sacensību centrs īpaši izveidots tā, lai līdzjutēji nepalaistu garām ne startu, ne finišu, ne arī notikumus distancē, turklāt modernās tehnoloģijas ļauj arī no skatītāju tribīnēm sekot līdzi sportistu gaitām mežā. Sacensību centrā darbosies kafejnīcas, suvenīru un sporta preču tirdziņi.

Uzreiz pēc sacensībām – pulksten 18.00 – uzvarētāju apbalvošana un pasaules čempionāta noslēguma ceremonija.
Ieeja Turaidas muzejrezervāta teritorijā par maksu, izņemot o-Week un EFOL2018 sacensību dalībniekiem, uzrādot sacensību dalībnieka numuru.

Plašāka informācija: WORLD ORIENTEERING CHAMPIONSHIPS 2018 | WOC2018

Informāciju sagatavoja
WOC2018 preses sekretārs
Juris Vaidakovs