Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Jansona un Ozoliņš uzvar Siguldas kausā orientēšanās sportā

Jansona un Ozoliņš uzvar Siguldas kausā orientēšanās sportā
Vīriešu elites grupas uzvarētāji
Foto: LOF

Divu dienu orientēšanās sacensībās "Siguldas kauss", kas pagājušajā nedēļas nogalē notika Nītaurē, par uzvarētājiem elites grupās kļuva Marta Jansona ("CPSS/Meridiāns/Pārgauja") un Kristaps Ozoliņš ("Madonas BJSS/OK Arona").

Šī gada "Siguldas kauss", gluži kā iepriekšējos gados, dalībniekus sagaidīja ar karstumu, smagu apvidu un īpaši grūtām distancēm. Nītaures mežā, kurā agrāk šogad notika Latvijas čempionāts garajā distancē, orientēšanās distancēs devās gandrīz 400 dalībnieki. Sieviešu elites grupā pirmajā dienā vadībā izvirzījās Marta Jansona, kurai sekoja Zanda Abzalone. Tā kā Abzalone otrajā dienā nestartēja, Jansona vienatnē varēja kāpt uz goda pjedestāla.

Vīriešu elitē dalībnieku bija vairāk un arī sacensību attīstība krietni aizraujošāka. Pirmajā dienā dalībnieki nebija gatavi skarbajam apvidum un sacensību laikam, kas krietni pārsniedza prognozēto un gala iznākums bija neprognozējams. Distances sākumā vadībā izvirzījās Marģers Kietis, kurš distances otrajā pusē strauji zaudēja uzņemto tempu un finišēja kā trešais. Pēc tam vadībā izvirzījās Zigmārs Gailis, bet viņu ceļā uz pēdējo kontrolpunktu apturēja pazaudēts "Sportident", kura dēļ nācās zaudēt 10 minūtes un vadību. Galu galā Gailis finišēja piektajā vietā. Kristaps Ozoliņš, Anatolijs Tarasovs - šiem sacensību līderiem arī nebija spožākā sacensību diena, un pēc pirmās Siguldas kausa dienas vadībā gluži negaidīti izvirzījās Juris Dzenītis, kuram tuvu sekoja Kalvis Brūns.

Otrajā dienā apvidus un distances plānojums jau atļāva vairāk skriešanas, nekā laušanās un ierastie līderi uzrādīja sev atbilstošus rezultātus. Ozoliņš atguvās no pirmās dienas neveiksmes un bija pārliecinoši ātrākais otrās dienas distancē, izcīnot kārtējo uzvaru LK posmā. Marģers Kietis pacēlās uz otro pozīciju, apsteidzot pirmās dienas līderi Juri Dzenīti, kurš sensacionāli saglabāja trešo vietu.

Nākamais Latvijas kausa posms - Malienas kauss - notiks jau nākamajā nedēļas nogalē Alūksnes apkārtnē pie Murata ezera.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests