Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

''Kurzemes pavasarī'' labākie Pauliņš un Skrastiņa

Krišs Upenieks

''Kurzemes pavasarī'' labākie Pauliņš un Skrastiņa
Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Naudītes pusē ar sacensībām „Kurzemes pavasaris” tika atklāta 2016. gada Latvijas kausa sezona, pulcējot gandrīz 800 dalībnieku. Elites grupās pirmās šī gada uzvaras Artūram Pauliņam un Aijai Skrastiņai.

Sacensībām izvēlētais apvidus izaicināja ar daudz aizaugušiem izcirtumiem, kritušiem kokiem un dažādas pakāpes skrienamības purviem, taču organizatori bija veiksmīgi izmantojuši arī apvidus skrienamākās daļas un ceļu tīklu, kas nodrošināja dinamiskas un ātras distances abās sacensību dienās.

Sieviešu elitē divu dienu kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva „Briksnis SK” orientieriste Aija Skrastiņa, tuvāko sekotāju Sandru Paužaiti no Lietuvas apsteidzot par 2 minūtēm 48 sekundēm. Trešā vieta Līgai Ārniecei no orientēšanās kluba „Ozons”, 7 minūtes 57 sekundes aiz uzvarētājas.

A. Skrastiņa:"Ļoti priecājos par negaidīto uzvaru, bet vēl jo lielāks prieks par to, ka varēju noskriet abas distances un pēc ilgāka pārtraukuma atkal izbaudīt orientēšanās burvību. Garo etapu garajā distancē veikt apkārt pa ceļu izlēmu jau brienot pa purvainu izcirtumu uz 3. kp, jo skriet pa ceļu manā šī brīža fiziskajā kondīcijā vienkārši ir ātrāk. Paldies pavasarim par sausajiem purviem un Oskaram par lieliski noorganizētajām sacensībām!"

Notikumi vīriešu elitē izvērtās nedaudz spraigāki. Pirmā uzvara Kurzemes pavasara sacensību kopvērtējumā orientēšanās kluba „Azimuts” orientieristam Artūram Pauliņam, ar gandrīz 5 minūšu pārsvaru otrajā un trešajā vietā atstājot lietuvas sportistus Jonas Vytautas Gvildys un Donatas Stulgys. Līderis cīņā par uzvaru vēl kilometru pirms garās distances beigām bija Andris Jubelis, taču izlaida vienu kontrolpunktu un tika diskvalificēts.

Sestdienas vakarā Dobeles pilsētā norisinājās arī Latvijas sprinta kausa 2. posms, kur distances veda pa kalnaino Dobeles pilsdrupu teritoriju. Sieviešu elitē uzvaras liktenis izšķīrās distances pēdējos metros, kur Irita Puķīte par 3 sekundēm apsteidza lietuviešu Emiliju Tekli Gvildyti. Trešajā vietā Sandra Grosberga, 14 sekundes aiz uzvarētājas. Vīriešu elitē absolūts līderis visas distances garumā bija Artūrs Pauliņš, apsteidzot Endiju Titomeru 2. vietā par 15 sekundēm un Artjomu Rekuņenko 3. vietā par 47 sekundēm.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Grosberga
LOF preses dienests

     [+] [-]

, 2016-04-13 16:34, pirms 8 gadiem
Izlasot rakstu līdz galam, un redzot, ka pieminētie sportisti pārstāv orientēšanās klubus nojaušu ka raksts ir par orientēšanos...

..bet tik pat labi varētu būt arī kāds pavasara kross, riteņbraukšana vai kāda cita izturības discipĺīna..