Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa posmā Norvēģijā un Zviedrijā Dambei 27. vieta, Bertuks 28. pozīcijā

Krišs Upenieks

Pasaules kausa posmā Norvēģijā un Zviedrijā Dambei 27. vieta, Bertuks 28. pozīcijā
Inga Dambe
Foto: Jans Kobahs, worldofo.com

No 3. līdz 7.jūnijam Norvēģijā un Zviedrijā notika otrais Pasaules kausa posms orientēšanās sportā, kurš sastāvēja no vairākām distancēm. Labākos rezultātus starp Latvijas sportistiem uzrādīja Inga Dambe, kura izcīnīja 27.vietu garajā distancē un Edgars Bertuks, kurš ierindojās 28.vietā vidējā distancē.

Šis Pasaules kausa posms norisinājās līdzīgos apvidos, kādos notiks 2016.gada Pasaules čempionāts, tāpēc tas bija izpelnījies īpašu ievērību no Pasaules elites sportistiem - 170 vīrieši un 133 sievietes no 32 valstīm startēja šajās sacensībās.

Pirmā distance programmā bija garā, kurā sportistiem bija jāpieņem izšķiroši lēmumi par labākajiem ceļu variantiem garos etapos. Labu rezultātu uzrādīja Inga Dambe, kura ieņēma 27.pozīciju, no uzvarētājas Tuves Aleksandersones atpaliekot 11:34 9,13km garajā distancē. Diemžēl jāsaka, ka vīriešu elitē nekļūdīgs skrējiens mūsu sportistiem šoreiz nebija pa spēkam un labākais rezultāts Edgaram Bertukam - 40.vieta. Andris Jubelis finišēja 42. un Jānis Kūms - 83.vietā

Pēc atpūtas dienas sekoja aizraujoša jauktā sprinta stafete kalnainā apvidū Haldenas pilsētas cietokšņa pakājē. Latvijas komandai stafeti uzsāka Līga Valdmane, kura distances otrajā pusē pieļāva lielu kļūdu un arī zaudēja sākumā uzņemto tempu, stafeti nododot 19.vietā, 2:50 aiz līderēm. Artūrs Pauliņš ļoti atzīstami veica savu etapu, uzrādot 10. labāko laiku (+0:49 pret līderi) un paceļot komandu uz 15.vietu. Trešajā etapā Andrim Jubelim arī neizdevās izvēlēties labākos variantus, un tika pieļauta arī liela kļūda distances mežainākajā daļā, tādējādi bija jāatkāpjas vienu pozīciju uz 16.vietu pirms pēdējā etapa. Izšķirošajā etapā Latvijas komandu pārstāvēja Inga Dambe, kura ar 11.laiku etapā spēja komandai atgūt 15.vietu, 9:20 aiz uzvarētājiem no Zviedrijas.

Nākamajā dienā aizvadīto sprinta sacensību rezultāti tika anulēti atzīmēšanās iekārtu problēmu dēļ.
Intensīvo PK posmu noslēdza vidējā distance svētdien patiesi Skandināviskā apvidū. Edgaram Bertukam izdevās atzīstams skrējiens, bez īpaši lieliem laika zaudējumiem, kas deva 28.vietu, 3:42 aiz Tjerī Žeržū, kurš kārtējo reizi uzvarēja Pasaules kausa posmā. J.Kūms finišēja 52., A.Pauliņš - 65., Dāvis Dišlers - 68., Rūdolfs Zērnis - 84., A.Jubelis - 91., I.Dambe - 43. un L.Valdmane - 85.vietā.

Nākamais Pasaules kausa posms būs Pasaules čempionāts, kas augusta sākumā norisināsies Skotijā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs
LOF preses dienests