Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Aizraujošā stafetē pasaules čempionātā sieviešu komandai 7.vieta, vīrieši finišē 12.vietā

Krišs Upenieks

Aizraujošā stafetē pasaules čempionātā sieviešu komandai 7.vieta, vīrieši finišē 12.vietā
Publicitātes foto

Pasaules čempionāta stafešu sacensības izvērtās īpaši aizraujošas Latvijas komandu atbalstītājiem. Sieviešu komanda atārtoja savu visu laiku labāko rezultātu, izcīnot 7.vietu, bet vīriešu komanda stafetes vidū bija pat ceturtajā vietā, finišējot 12. pozīcijā.

Dienu pēc vidējās distances sacensībām, tajā pašā sacensību arēnā notika Pasaules čempionāta stafešu sacensības. Ātrais apvidus ar nelielām reljefa formām atgādināja mežus, kādi sastopami Baltijā un deva labu iespēju Latvijas komandām parādīt augstus rezultātus.

Ar ļoti labu rezultātu izcēlās Latvijas sieviešu stafetes komanda. Pirmo etapu veica Laura Vīķe, kura pēc labi iesāktas distances pieļāva nelielu kļūdu, kas lika atpalikt no līderēm, taču pēc tam L.Vīķe atguva laiku un pozīcijas, skrienot vienatnē, un finišā bija 10.vietā, 3:46 aiz līderes.

Otrajā etapā Inga Dambe etapu veica labā ātrumā, taču viena minūtes kļūda liedza saglabāt kontaktu ar grupu, kura cīnījās par 2.-7. vietu. Stafetes maiņā I.Dambe ieradās kā astotā, 8:18 aiz līderes, taču iegūtā pozīcja bija samērā droša, tuvākās sekotājas bija gandrīz trīs minūtes aiz muguras.

Izšķirošajā trešajā etapā Līgai Ārniecei izdevās ārkārtīgi labs skrējiens bez kļūdām un izdevās saglabāt pozīcju, kas Krievijas komandas diskvalifikācijas dēļ pārvērtās par 7.vietu. Līdz ar to izdevās atkārtot visu laiku labāko sieviešu stafetes komandas rezultātu. 2009.gadā Pasaules čempionātā Ungārijā Aija Skrastiņa, Inga Dambe un Laura Vīķe arī izcīnīja 7.vietu.

Latvijas izlases treneris Jari Ikaheimonens uzslavēja komandu: “Iespaidīgs komandas darbs un apliecinājums Latvijas sieviešu komandas vispārējam līmenim.”

Vīriešu komanda, lai arī finišēja zemākā pozīcijā, nekā sieviešu komanda, sagādāja aizraujošus mirkļus komandas līdzjutējiem. Pirmajā etapā Andris Jubelis bija tuvu stafetes priekšgalam visu stafetes laiku. Tika pieļautas tikai pāris nelielas kļūdas un galu galā stafete nodota 10.vietā, 1:36 aiz līderiem Šveices un Baltkrievijas.

Otrais etaps bija tas, kurš rosināja Latvijas komandas atbalstītāju iztēli. Edgars Bertuks ar lielisku sniegumu tuvojās labāko trijniekam, vienu brīdi pat esot ceturtajā pozīcijā, tikai 16 sekundes atpaliekot no trešās vietas. Galu galā stafetes maiņā izdevās ierasties kā piektajam, 2:26 aiz vadošās Šveices un tikai 31 sekundi aiz bronzas medaļu pozīcijā esošās Francijas.

Trešajā etapā sarežģīts uzdevums savā pirmajā Pasaules čempionātu startā sarežģīts uzdevums tika jaunajam Rūdolfam Zērnim, kurš devās izšķirošajā stafetes posmā ārkārtīgi labā pozīcijā. R.Zērnis distanci iesāka kopā ar norvēģi Magni Deli, kurš uzrādīja labāko etapa laiku un galu galā savai komandai izcīnīja sudraba medaļas. Iespējams, ka konkurenta uzstādītais temps bija krietni par ātru R.Zērnim, kurš atpalika un vēlāk arī pieļāva divu minūšu kļūdu, kas ļāva vairākām komandām apsteigt viņu un galu galā finišā nācās atkāpties uz 12.vietu, tikai 6:17 aiz uzvarētājiem.

Pasaules čempionātā atlikusi viena distance - 7.augustā notiks garās distances sacensības.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests