Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Orientieristu treneris: "Čempionāts ir izdevies, vienīgi junioriem cerības pilnībā piepildīt neizdevās"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Orientieristu treneris: "Čempionāts ir izdevies, vienīgi junioriem cerības pilnībā piepildīt neizdevās"
No kreisās: Grasis, treneris Neimanis un Silinš. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Pēc Austrijas pilsētā aizvadītā pasaules čempionāta pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem ziemas orientēšanās sportā, kur jauniešu grupās tika izcīnītas vairākas medaļas, Latvijas ziemas orientēšanās izlases treneris Nauirs Neimanis norādīja, ka čempionāts kopumā ir izdevies, taču junioru grupā nav izdevies pilnībā piepildīt cerības.

Iepriekš ziņojām, ka Ogres klubu pārstāvošie ķegumieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš lieliski nostartēja Eiropas čempionātā ziemas orientēšanās un jauniešu jeb M17 grupā garajā distancē izcīnīja dubultuzvaru, Grasim kļūstot par čempionu, bet Siliņam nopelnot sudrabu. Pēc tam Latvijas slēpojošie orientieristi guva vēl vienu izcilu panākumu, Grasim un Siliņam kopā ar tīnūžnieku Bruno Šternu kļūstot par čempioniem, bet meiteņu konkurencē bronzas medaļas izcīnīja siguldiete Anete Salava kopā ar madonietēm Aneti Vintišu un Lieni Riekstiņu.

"Čempionāts ir izdevies. Izcīnītās medaļas jauniešu grupās ir plānveidīgā darbā sasniegtas. Junioru grupās cerības pilnībā piepildīt neizdevās," secina izlases treneris Nauris Neimanis.

"Kopumā čempionāts iezīmējās ar visai kalnainu apvidu, mainīgiem laika apstākļiem, slīdamību un iespējām slēpot apvidū ārpus trasēm. Sacensības notika viduskalnē ar vēlamu adaptāciju un uztura pielāgošanu, kas kopumā izdevās. Pirmais čempionāts, kad tika īstenoti slēpju fluora satura testi. Protams, liels prieks par ogrēniešu Bruno, Renāra un Lūkasa briedumu, spraigajā cīņā izraujot zelta medaļu stafetē. Bronzas medaļa stafetē jaunietēm, kā arī gados tik jaunās madonietes Lienes Riekstiņas un siguldietes Anetes Salavas iekļūšana TOP 10 ir atzīstams rezultāts," vērtē treneris.

"Junioru grupā Gustavs Staņa bija tuvu medaļai vidējā distancē esot pat vadībā, bet kritiena dēļ lauzts inventārs un sekojoša kļūda.. Labākais sniegums junioros Audrim Odo Vītoliņam (12. vieta) un Elīzai Madsenai (14. vieta). Priecē Somijas, Norvēģijas, Čehijas un citu ski-o lielvalstu atzinīgie vārdi par progresu jauniešu grupās. Tiem seko vēlējumi neapstāties pie sasniegtā, lai atkal Latvijai būtu spēcīga pieaugušo komanda. Ar šādu mērķi kopā ar Gunāru Ikaunieku vadām Latvijas izlasi," norāda Neimanis un piebilst: "Milzīgs paldies Paulim Bričonokam par lieliski paveikto darbu slēpju sagatavošanā sarežģītajos apstākļos un komandas dalībniekiem par pašatdevi katrā startā! Panākumi nebūtu iedomājami bez pašvaldību un ģimeņu atbalsta. Komanda čempionāta laikā bija saliedēta un pierādīja, ka nebaidās no grūtībām."

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums

"