Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Grasis un Siliņš nodrošina Latvijai dubultuzvaru ziemas orientēšanās Eiropas čempionātā jauniešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Grasis un Siliņš nodrošina Latvijai dubultuzvaru ziemas orientēšanās Eiropas čempionātā jauniešiem
No kreisās: Lūkass Siliņš un Renārs Grasis. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Ogrēnieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš lieliski nostartējuši Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā ziemas orientēšanās un jauniešu jeb M17 grupā garajā distancē izcīnīja dubultuzvaru, Grasim kļūstot par čempionu, bet Siliņam nopelnot sudrabu.

Austrijā notiekošais čempionāts pieaugušajiem un junioriem ir pasaules, bet jauniešiem Eiropas čempionāts. Šodien pieaugušo konkurencē sacensības notika iedzīšanas distancē, taču jaunieši un juniori aizvadīja garo distanci ar masu startu.

Vairāki Latvijas izlases sportisti distanci uzsāka daudzsološi. Gustavs Staņa pēc tiešsaistes rezultātu sniegtās informācijas pirmajā TV kontrolpunktā bija līderis junioriem, bet Anete Salava vēl vismaz divdesmit minūtes pēc starta iesaistījās cīņā par TOP3). Taču absolūti labāko rezultātu beigās sasniedza jaunieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš. Pirmo pusi distances Lūkass Siliņš bija pārliecinošā otrajā vietā, par dažām sekundēm atpaliekot vien no zviedru sportista Ludviga Egoja Markhestera, bet pavisam reāli par medaļām cīnījās arī Renārs Grasis, kurš bija ceturtais, bronzas pozīcijā esošajam šveicietim Lavio Milleram zaudējot padsmit sekundes.

Distances pēdējā nogrieznī notika vairākas rokādes, no cīņas par godalgām izstājoties zviedru sportistam, kurš izlaida kontrolpunktu. Millers spēja pakāpties uz pirmo vietu, otrais bija Renārs, bet trešais Lūkass. Vien pēc finiša atklājās, ka šveicietis neatļautā vietā šķērsojis ceļu, kā dēļ tika diskvalificēts, kas nozīmēja, ka, Renāram pakāpjoties uz pirmo, bet Lūkasam uz otro vietu, Latvija izcīnījusi dubultuzvaru.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā Madonā par četrkārtēju Eiropas čempionu kļuva madonietis Ritvars Ļepeškins, kurš nupat kvalificējās uz Jaunatnes olimpiskajām spēlēm Korejā slēpošanā.

Ar iespaidiem distancē un izcilajiem rezultātiem padalījās paši sportisti. “Esmu patiesi priecīgs par šodien sasniegto. Gadiem ieguldītais darbs noteikti ir atmaksājies. Distancē zināju, ka cīnos par TOP3, bet finišā īsti nebiju pārliecināts, kurā pozīcijā atrodos. To, ka esmu otrais, uzzināju tikai dažas minūtes pēc finiša. Tas, ka dalu pjedestālu ar komandas biedru un ļoti labu draugu Renāru noteikti padara šo vēl labāku, jo varētu teikt, ka esam uz šo gājuši kopīgi jau ilgu laiku.,” norāda Lūkass Siliņš

“Distanci veicu labi, sanāca pieļaut mazas kļūdiņas, pāris reizes nokritu. Finišā braucot viss bija miglā tīts, jo nebiju pārliecināts kurš esmu finišējis lielās izkliedes dēļ. Tad komentētājs pateica, ka esmu otrais, biju priecīgs. Pēc brīža Audris teica, ka Lavio (diskvalificētais šveicietis Lavio Mueller - red.) rezultāts nav ieskaitīts un emocijas sita augstu vilni. Distancē izliku palielam visus spēkus kas bija, " atzīst Renārs Grasis

Puišu sniegumu rezumē treneris Nauris Neimanis: “Liels prieks par dubultuzvaru. Paldies visiem, kas pielikuši roku šai uzvarai - Latvijā, Ogrē un citviet. Saulainajā dienā pie +7 kalnu apvidū apstākļi bija fiziski smagi un izaicinoši. Īsta garā distance. Visi komandas dalībnieki atdeva visus spēkus. Jāsaglabā vēss prāts, jo čempionāts ir tikai pusē.”

Rītdien dalībnieki dosies pelnītā atpūtā, bet tam sekos vidējās distances sacensības un stafete.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums