Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

"Daugavas kausa" stafetē uzvar "Meridiāna" orientieristi

"Daugavas kausa" stafetē uzvar "Meridiāna" orientieristi
Orientieristi startā
Foto: Edgars Sparāns

Kārtējo reizi ļoti aizraujošas izvērtās OK "Ogre" organizētās stafetes "Daugavas Kauss", kuras šosezon atklāja Latvijas stafešu kausa sezonu. Sieviešu elitē uzvarēja favorītes - OK "Meridiāns" orientieristes, un vīriešu elitē saspringtā cīņā šo panākuma atkārtoja viņu kluba biedri.

1.maijā Ķegumā norisinājās gadskārtējās "Daugavas kausa" stafetes. Tā kā liela daļa spēcīgāko elites sportistu bija devušies ceļā uz Zviedriju, kur nedēļas nogalē norisināsies populārās un prestižās stafešu sacensības "Tiomila", bija sagaidāma neprognozējama cīņa par uzvaru elites grupās starp dažāda līmeņa orientieristiem.

Tiesa, sieviešu grupā sacīkste par uzvaru nemaz tik neprognozējama nebija. Ar labākajiem laikiem visos etapos un 14 minūšu pārsvaru pār tuvākajām sekotājām, nepārspējamas bija OK "Meridiāns" pirmās komandas orientieristes - Sandra Grosberga, Marta Jansona un Zanda Abzalone. Meridiānam līdzi turējās vienīgi OK "Kāpa" komanda, pēc diviem etapiem atpaliekot tikai divas minūtes, bet pēdējā etapā nepareizi paņemtais kontrolpunkts neļāva sagādāt problēmas pērnā gada Latvijas stafešu kausa uzvarētājām no Cēsīm. Otrajā vietā ierindojās "Ozona" komanda - Linda Katlapa, Iveta Brūvere un Kristīne Veita. Uz trešo vietu no piektās pēdējā etapā pacēlās IK "Auseklis" orientieristes - Beāta Zaļaiskalna, Rūta Plakane un Annija Anna Zaļaiskalna.

Vīriešu elitē situācija pamatīgi mainījās pēc katra etapa. Pēc pirmā etapa TOK "Taka" komandu līderos izvirzīja ātrais Kristaps Bērziņš, savukārt otrajā etapā vadību pārņēma Emīls Ūdris no OK "Kāpa", bet trešajā etapā izšķirošo izrāvienu veica Didzis Vīksne, uzvaru arī vīriešu elitē atnesot OK "Meridiāna" orientieristiem - vēl arī Andrim Cānam un Kristapam Magonem. Uz otro vietu bija spiesti atkāpties OK "Kāpa" orientieristi (Ainārs Lupiķis, Emīls Ūdris, Reinis Putniņš). Uz trešo vietu, apsteidzot trīs konkurentus, OK "Ziemeļkurzeme" komandu pacēla Andris Mireckis ar trešo labāko laiku etapā. OK "Ziemeļkurzemes" komandā bez viņa ietilpa arī Valdis Karulis un Einārs Šillers.

Nākamais Latvijas stafešu kausa posms būs A2 stafetes 18.maijā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.