Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejam Ļebedevam - 10 punktu, Francim Gustam - savainojums

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam - 10 punktu, Francim Gustam - savainojums
Andžejs Ļebedevs izvirzās vadībā.

Krasi atšķirīgs vakars izvērtās Zviedrijas spīdveja Bauhaus-Ligan čempionātā Andžejam Ļebedevam un Francim Gustam, kā arī viņu pārstāvētajām komandām - pirmajam teicams sniegums un komandas uzvara, otrajam - kritiens, savainojums un komandas zaudējums.

Andžeja Ļebedeva pārstāvētā komanda "Dackarna Malilla" viesos ar 53:37 pārspēja "Piraterna Motala" komandu un guva otro uzvaru pēc kārtas. Daugavpilietis, kā jau ierasts, atkal bija viens no savas komandas līderiem - viņa rēķinā 10 punktu četros braucienos (pēdējā braucienā - izstāšanās motocikla defekta dēļ). 4. braucienā Ļebedevs pārī ar Fredrika Lindgrena jaunāko brāli Ludvigu Lindgrenu atveda 5:1 uzvaru un izvirzīja viesos vadibā - 14:10, ko tie vairs neatdeva. 14 punktus Molillas komandas labā guva brits Daniels Bjūlijs,
Franča Gusta pārstāvētā komanda "Lejonen Gislaved" savā mototrekā ar 35:55 zaudēja Eskilstūnas "Smederna" spīdvejistiem. Pasaules čempions polis Bartošs Zmarzliks atveda 15 punktus, taču neviens cits nesakrāja vairāk par 7 punktiem (7 punkti Oliveram Berntzonam). Francis Gusts pirmajā savā braucienā finišēja ceturtais, bet 8. brauciens šajā mačā viņam kļuva par pēdējo - pirmajā līkumā viņš iebrauca Maksima Drabika motocikla aizmugurējā ritenī un sanāca diezgan bīstams kritiens. Gusts pats atgriezās slēgtajā parkā, izskatījās, ka nekas slikts nav noticis, taču tā diemžēl nebija - Jislavedas komandas vadītājs Anderss Freids jau pavisam drīz ziņoja, ka ir lauzta plaukstas locītava. Francis šodien Rīgā veiks rūpīgāku medicīnisku pārbaudi un tad būs konkrētāk zināms, cik ilga būs pauze, taču jebkurā gadījumā GP2 pirmajā posmā 2. jūnijā Prāgā Gusts nestartēs. Jau otro gadu pēc kārtas savainojuma dēļ viņam nesanāk pilnvērtīgi iesaistīties cīņā par medaļām junioru pasaules čempionāta finālposmos. Pērn kritiens un savainojums treniņā uz briesmīga celiņa GP2 posmā Kārdifā, tagad - kritiens un savainojums trīs dienas pirms pirmā GP2 posma Prāgā.
Kas Gustu aizstās Prāgā? Pirmais rezervists ir jaunais ukraiņu talants, 16 gadus vecais Nazars Parņickis, taču arī viņam ir savianojums. Nākamais rezervistu sarakstā ir Anderss Rouss no Lielbritānijas, bet trešais rezervistu sarakstā ir mūsu Ernests Matjušonoks. Vispirms sagaidīsim pēdējās (jācer, ka labs) ziņas par Franča Gusta savainojumu.