Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Zmarzlikam - ceturtais, Vaculikam - pirmā medaļa, Ļebedevam - punkts līdz pusfinālam...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Zmarzlikam - ceturtais, Vaculikam - pirmā medaļa, Ļebedevam - punkts līdz pusfinālam...
Bartošs Zmarzliks - četrkārtējs pasaules čempions spīdvejā.

Par četrkārtēju pasaules čempionu spīdveja kļuva polis Bartošs Zmarzliks, zviedrs Fredriks Lindgrens pirmo reizi ieguva sudraba medaļu, bet slovāks Martins Vaculiks - pirmo reizi karjerā iekļuva trijniekā spīdveja "Grand Prix" seriāla kopvērtējumā. Andžejs Ļebedevs pēdējā GP posmā Toruņas mototrekā Polijā atkal apliecināja, ka nav "nejaušs pasažieris" GP seriālā,viņš ieguva 7 punktus un viņam tikai punkta pietrūka, lai tiktu pusfinālā.

Pirms pēdējā posma Zmarzliks apsteidza Lindgrenu par 6 punktiem. Visbiežāk tika pieminēts šāds variants: ja abi iekļūst finālā, tad Zmarzlikam pietiek ar trešo vietu (ja Lindgrens uzvar), lai kļūtu par čempionu, bet, ja viņš finišē ceturtais un Lindgrens uzvar, tad starp abiem notiek papildbrauciens par titulu. Tā arī notika - abi iekļuva finālā, taču papildbrauciens nebija nepieciešams.

Pamatsacensībās Zmarzliks savāca visvairāk punktu - 12 no 15 iespējamajiem. Lindgrena rēķinā bija 10 punktu. Abi startēja katrs savā pusfinālā un abi pārliecinoši iekļuva finālā - abi savos pusfinālos uzvarēja. Otrās vietas ieņēma polis Patriks Dudeks un dānis Leons Madsens. Vaculiks savā pusfinālā finisē'ja trešais un tas viņam atnesa bronzas medaļu, jo austrālietis Džeks Holders pirmajā pusfinālā bija ceturtais un tātad palika vienu vietu aiz slovāka (pirms pēdējā posma abiem bija pa 113 punktiem). Finālā Zmarzlikam padevās lielisks starts un viņš pārliecinoši uzvarēja. Otrais, tāpat kā GP seriāla kopvērtējumā, bija Lindgrens, bet trešais Madsens, kurš līdz ar to iekļuva pirmajā sešiniekā kopvērtējumā un nodrošināja sev vietu nākamā gada GP seriālā. Sešiniekā iekļuva arī Holders un brits Roberts Lamberts, kas līdz ar to dod iespēju tikt GP seriālā arī 5. vietas ieguvējam GP pretendentu finālā čeham Janam Kvjeham. Tas tāpēc, ka pirmās trīs vietas GP pretendentu finālā ieņēma austrālietis Džeisons Doils, Vaculiks un polis Šimons Vozņaks, bet ceturtais bija Lamberts. Tā kā Vaculiks un Lamberts ir šosezon kopvērtējumā pirmajā sešiniekā, tad klāt nāk 5. vietas ieguvējs no GP pretendentu fināla. Andžejs Ļebedevs GP pretendentu finālā ieņēma 7. vietu un viņu no Kvjeha šķīra tikai viens punkts... Skaidrs, ka nākamsezon Andžejs atkal būs viens no pirmajiem GP seriāla rezervistiem.

Zmarzliks kļuva tikai par septīto spīdvejistu visā pasaules čempionātu vēsturē (pirmais čempionāts notiks 1936. gadā), kurš ir ieguvis vairāk par trim tituliem. Pa 6 tituliem ir jaunzēlandietim Aivenam Maugeram un zviedram Tonijam Rikardsonam, 5 - zviedram Ūvem Fundinam, bet pa 4 tituliem tagad ir dānim Hansam Nilsenam, jaunzēlandietim Berijam Brigsam, amerikānim Gregam Henkokam un Zmarzlikam.

Toruņā Ļebedevs sāka ar otro vietu pirmajā braucienā (teicams starts, bija līderis, bet izejā no otrā līkuma Lamberts aizbaruca garām), tad sekoja divas trešās vietas un viena ceturtā vieta (sīvi spēkojās par punktu ar Holderu, bet pirms tam par otro vietu ar Eiropas čempionu dāni Mikelu Mihelsenu). Savā pēdējā braucienā Andžejam nācās startēt ... trīs reizes. Lielisks starts, Ļebedevs kļūst par līderi, taču Vaculika kritiens blīvā cīņā pirmajā līkumā un starts jāatkārto. Atkal lielisks starts, atkal Andžejs kļūst par līderi, bet šoreiz līdzīgā situācijā pirmajā līkumā krīt Doils. Atkal visiem četriem jāstājas pie starta lentām. Taču arī trešajā reizē Ļebedevam ir lielisks starts, viņš kļūst par līderi un pārliecinoši uzvar nākamo finālistu Dudeku, Doilu un nākamao bronzas medaļas ieguvēju Vaculiku. 7 punkti dod 10. vietu posmā un tikai punkts pietrūkst, lai trešo reizi karjerā tiktu pusfinālā.
Uzreiz pēc sacensībām Ļebedevs devās uz Opoli (apmēram 360 km), kur svētdien kopā ar Jevgeņiju Kostigovu un Daniilu Kolodinski piedalīsies Eiropas čempionāta finālā pāru sacensībās.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-30 23:34, pirms 7 mēnešiem
Kādu dienu mums GP pamatsastāvā būs 2 draiveri, Andžejs un Francis. 3-4 sezonas tas varētu prasīt, bet Andžejs tur būs jau pēc nākamās sezonas.

     [+] [-]

, 2023-10-01 00:49, pirms 7 mēnešiem
Tagad jācer, ka organizatori iedos WILD CARD visiem GP posmiem.
Bet ja neiedod, tad ir lielas izredzes atkal būt 1 rezervistam.