Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Viktors Palovāra - ceturtais Zviedrijas spīdveja čempionāta finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Viktors Palovāra - ceturtais Zviedrijas spīdveja čempionāta finālā
Viktors Palovāra (vadībā "Loko" sastāvā mačā Žešuvā) pirmo reizi karjerā ieņēma 4. vietu Zviedrijas čempionātā.

Savu līdz šim labāko sasniegumu Zviedrijas spīdveja čempionātā guva Daugavpils "Optibet Lokomotīve" komandas leģionārs Viktors Palovāra - finālā Linšēpingas mototrekā viņš ieņēma 4. vietu.

Līdz šim Viktora Palovāras augstākais sasniegums savas valsts čempionātos bija 6. vieta 2019. gadā. Linšēpingas mototrekā starp 16 finālistiem nebija titula īpašnieka Fredrika Lindgrena (pozitīvs Covid-19 tests) un pērnā gada vicečempiona Pontusa Aspgrena (savainojums), kas nozīmēja, ka būs cits titula īpašnieks. No pagājušā gada medaļu ieguvējiem bija tikai "bronzas" īpašnieks Olivers Berntzons, bet Zviedrijas čempionu titulu no 16 finālistiem iepriekš bija ieguvuši tikai trīs - Jakobs Torsels 2019. un 2020. gadā, Antonio Lindbeks 2015. un 2017. gadā, kā arī Tomass H. Junasons 2014. gadā. Nevienam no viņiem atgūt troni neizdevās.

Par to, cik sīvi ritēja spēkošanās Linšēpingas mototrekā, liecina kaut vai tikai viens fakts - pēc trim no piecām braucienu sērijām (12 braucieni) pamatsacensībās līderi Berntzonu un Palovāru, kurš bija 8. vietā, šķira tikai trīs punkti. Pirmie trīs pēc pamatsacensībām nodrošināja sev vietu finālbraucienā, bet nākamie četri sacentās par vēl vienu vietu finālbraucienā. Viktoram Palovāram pirms pēdējā brauciena bija 6 punkti un tikai uzvara deva cerības turpināt sacensības. Savā pēdējā braucienā pamatsacensībās Palovāra uzvarēja, bet "pēdējās cerības pusfinālā" viņš pārspēja Lindbeku un Jonatanu Grānu (Ludvigs Lindgrens - Fredrika jaunākais brālis - piedzīvoja kritienu) un pirmo reizi karjerā iekļuva fināčetriniekā.

Medaļu šoreiz Viktoram Palovāram iegūt vēl neizdevās - finālā viņš finišēja ceturtais aiz Bentzona, Torsela un Kima Nilsona, kuri arī bija pirmajās trijās vietās pēc pamatsacensībām. Olivers Berntzons pirmo reizi kļuva par Zviedrijas čempionu (2018. un 2020. gadā viņš bija otrais, bet pērn - trešais).