Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts brauks Pasaules izlasē pret Poliju

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francis Gusts brauks Pasaules izlasē pret Poliju
Francis Gusts.

Tā jau ir tradīcija, ka Polijas spīdveja izlase vismaz pāris reizes sezonā aizvada maču ar Pasaules izlasi - no labākajiem pasaules spīdvejistiem izdeidotu komandu (vienu no tādas komandas variantiem). Šosezon pirmais tāds mačs būs 2. maijā Bidgoščas mototrekā un Pasaules izlases sastāvā juniora lomā brauks Francis Gusts.

Pasaules izlasē viens dalībnieks vēl nav nosaukts, taču arī jau esošie Franča Gusta komandas biedri ir izcili meistari un arī vēl brīvo vietu aizņems tamlīdzīga līmeņa spīdvejists. Komandas kapteinis būs trīskārtējais pasaules čempions dānis Nikijs Pedersens, vēl komandā būs 2017. gada pasaules čempions australietis Džeisons Doils, 2018. un 2020. gada bronzas medaļas ieguvējs "Grand Prix" seriālā jeb individuālajā pasaules čempionātā zviedrs Fredriks Lindgrens un Francijas izlases pirmais numurs Dāvids Bellego.

Polijas izlases rindās ir 2019. un 2020. gada pasaules čempions Bartošs Zmaržliks (viens no Gusta elkiem), Pāvels Pžedpeļskis, Janušs Kolodzejs, 2017. gada pasaules vicečempions Patriks Dudeks, četrkārtējs un tajā skaitā abos pēdējos gados 4. vietas ieguvējs GP seriāla kopvērtējumā Macejs Janovskis un juniors Viktors Pžijemskis.

Pret uzreiz tik daudziem tik augstas klases spīdvejistiem cienās sacensībās Francis Gusts vēl nav braucis. Pagājušā gada Eiropas U19 čempionam un 6. vietas ieguvējam junioru pasaules čempionātā tā būs lieliska pieredzes skola.