Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts - vienā komandā ar spīdveja pasaules čempionu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Viens no labākajiem spīdveja junioriem pasaulē Francis Gusts nākamsezon brauks Zviedrijas "Bauhaus-Ligan" čempionātā vienā komandā ar pasaules čempionu poli Bartošu Zmarzliku - komandā "Lejonen Gislaved". Šogad "Lauvas" finālā zaudēja Eskilstūnas "Smederna" komandai un tagad veido komandas sastāvu, kas nākamgad atkal spētu cīnīties par čempionu titulu un iegūtu to. .

Francis Gusts aizvadītajā komandā brauca "Masarna Avesta" komandas rindās, caurmērā vienā braucienā viņam bija 1,3 punkti, kas nav izcils rezultāts, taču Zviedrijas vicečempioni novērtēja Gusta talantu un viņa sniegumu pasaules junioru čempionātā un polijas 2. līgā un rēķinās ar viņu jaunajā sezonā. Nelielā Jislavedas pilsētiņa (apmēram 11 tūkstoši iedzīvotāju) bija slavena ar autoriepu ražošanu un šeit līdz 1992. gadam atradās "Gislaved" riepu firmas mītne, taču tad vācu "Continental AG" visu izpirka un riepu ražošanu pārcēla uz Portugāli. Pašreiz Jislaveda vispirms ir atpazīstama tieši ar savu spīdveja komandu "Lejonen" (Lauvas). 2008. un 2009. gadā "Lauvas" bija Zviedrijas čempiones, šogad atkal spēkojās par titulu, bet nākamsezon cer titulu beidzot atgūt.
Tam tiek veidots arī komandas sastāvs. Bez trīskārtējā un pašreizējā pasaules čempiona Zmarzlika vienā komandā ar Franci Gustu nākamsezon būs arī šā gada Zviedrijas čempions Olivers Bertzons, polis Dominiks Kubera (2020. gada junioru pasaules vicečempions, 2. un 3. vieta 2021. gada GP posmos, šā gada Polijas vicečempions - otrais aiz Zmarzlika), kuri "Lauvu" rindās bija arī šogad, vēl būs pieredzējušais polis Jaroslavs Hampels (2010. un 2013. gada pasaules vicečempions, 7 uzvaras GP posmos), šā gada pasaules junioru čempions polis Mateušs Cierņaks un 18 gadus vecais zviedru talants Kaspers Henriksons, kurš arī komandā bija arī šogad. Un tas vēl neesot viss...
19 gadus vecais Francis Gusts, kā zināms, krustenisko saišu savainojuma dēļ šo sezonu nepabeidza un tapēc nevarēja līdz galam spēkoties arī par pasaules junioru čempiona titulu. Vēl nav zināms, vai nākamezon Polijā viņš būs Poznaņas komandas rindās (komanda iekļuva 1. līgā, bet Francis tika atzīts par tās labāko braucēju). Tas lielā mērā būs atkarīgs no Vroclavas "Betard Start" komandas vadības, jo Gusts ir šīs komandas braucējs un "Skorpioniem" bija aizdots. Pašeiz Francis atrodas Vroclavā, kur iziet rehabilitāciju pēc operācijas.
"Pagājušo ceturtdien slavenajā Poznaņas klīnikā - gar sienām tur ir pilns ar pasaulslavenu sportistu fotogrāfijām - man tika veikta operācija. Iemigu, pamodos un - viss jau gatavs. Tagad Vroclavā izeju rehabilitāciju, bet 7. novembrī jābūt uz pārbaudi Poznaņā. Tad varbūt būs kaut kas skaidrāk zināms par atveseļošanās procesu, taču rēķinos, ka sezonu droši vien nāksies sākt vēlāk nekā parasti. Steigties nedrīkst. Poznaņā ir visaugstākā līmeņa dakteri un viņi zinās, ko, kā un kad varu sākt darīt. Cerams, ka drīz varēšu beidzot doties mājup, " telefonsarunā pastāstīja Francis Gusts.