Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs ceturtais Prāgā pa ceļam uz Molillu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Latvijas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs iekļuva finālā un ieņēma 4. vietu Ļuboša Tomičeka piemiņas sacensībās Prāgā, bet jau šovakar viņam atbildes finālmačs Zviedrijas "Bauhaus-Ligan" čempionātā Molillā "Dackarna" komandas rindās.

Ļubošs Tomičeks savulaik bija viens no labākajiem bijušās Čehoslovakijas spīdvejistiem, viņš piecas reizes bija valsts čempions, 1963. gadā Čehoslovakijas izlases sastāvā kļuva par pasaules vicečempionu, bet 1960. gadā ieguva komandu pasaules čempionāta bronzas medaļu. Tomičeks seniors (spīdvejisti bija arī viņa dēls un mazdēls) gāja bojā "Zlata Prilba" sacensībās Pardubicē 1968. gadā un kopš 1969. gadā Prāgā tiek rīkotas viņa piemiņas sacensības.
Šoreiz tās pulcēja interesantu dalībnieku sastāvu - astoņi deviņi spīdvejisti varēja pārspēt braucienos cits citu. Tā arī notika, jo maksimālo punktu skaitu - 15 - neizdevās iegūt nevienam. 13 punktus ieguva dānis Rasmuss Jensens, pa 12 punktiem bija Andžejam Ļebedevam un dānim Peteram Kildemanam, pa 11 punktiem - polim Šimonam Vozņakam un čeham Janam Kvjeham. Šis piecinieks arī iekļuva finālā, kurā tika izcīnīta galvenā balva. Jensens finālā nepiedalījās, bet Ļebedevam neizdevās starts un nācās finišēt ceturtajam (apdzīšanas iespējas "Marketa" spīdveja stadionā ir diezgan ierobežotas). Uzvarēja polis Vozņaks.
Uzreiz pēc sacensībām Ļebedevs un Jensens devās uz Zviedriju, kur šovakar abiem "Dackarna" komanda rindās jābrauc "Bauhaus-Ligan" čempionāta fināla atbildes mačā ar "Vastervik Speedway" komandu. Viesos "Dackarna" uzvarēja ar 49:41, taču spēkošanās solās būt ļoti spraiga, jo Vēstrevikas komandu pastiprinās pirms dažām dienām par trīskārtēju Eiropas čempionu kļuvušais dānis Mikels Mihelsens, kurš pirmajā finālmačā nepiedalījās.