Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - četrkārtējs Zviedrijas čempions!

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - četrkārtējs Zviedrijas čempions!
Andžejs Ļebedevs - četrkārtējs Zviedrijas spīdveja līgas čempions!

Latvijas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs ceturto reizi kļuva par Zviedrijas līgas čempionu. Šoreiz - Molillas "Dackarna" komandas rindās. Iepriekšējie trīs tituli tika iegūti ar Eskilstūnas "Smederna" komandu. Kā jau to varēja paredzēt, tad titula liktenis otrajā finālmačā starp "Dackarna" un "Vastervik Speedway" komandām izšķīrās pašā tā galotnē.

Pirmajā "Bauhaus-Ligan" čempionāta finālmačā Vēstervikā ar 47:43 (nevis 49:41, kā rakstīju iepriekš - atvainojos par kļūdu) uzvarēja "Dackarna", taču spīdveja komandu sacensībās četrus punktus var atgūt ar vienu 5:1 uzvaru braucienā, turklāt viesu rindas papildināja pirms dažām dienām par trīskārtēju Eiropas čempionu kļuvušais dānis Mikaels Mihelsens. Molillas komandai pastiprināt sastāvu iespēju nebija, jo polim Macejam Janovskim šī sezona kājas savainojuma dēļ jau ir beigusies.
Andžejs Ļebedevs pārī ar austrālieti Brediju Kērcu startēja jau pirmajā braucienā un atveda 5:1 uzvaru pār Mihelsenu un Gļebu Čugunovu (Andžejs finišēja otrais un pārliecinoši bija priekšā Mihelsenam). Astoņu punktu pārsvars divu maču summā. Pēc trim braucieniem - Rasmusa Jensena un Daniela Bjūlija 5:1 uzvara - mājiniekiem izdevās divu maču summā sasniegt desmit punktu pārsvaru, taču palielināt to ne reizes neizdevās.
Vēstervikas komandas rindās nesekmīgs mācs izvērtās Čugunovam un viņu sekmīgi aizstāja Jakubs Torsels, kas ļāva Vēstervikas komandai līdz pat mača beigām uzturēt intrigu un cerēt uz titulu. Savā otrajā braucienā Ļebedevs ar Kērcu atveda 3:3 neizšķirtu (Andžejs finišēja trešais), bet tad Ļebedevs pārliecinoši uzvarēja savā trešajā braucienā, kas atkal deva neizšķirtu. Pēc desmit braucieniem rezultāts bija 31:29 "Dackarna" labā, bet divu maču summā - 78:72.
Nesekmīgi brauca Eiropas vicečempions dānis Leons Madsens, kuram bija tikai divas trešās vietas. Arī savā trešajā braucienā viņš bija trešais, viņa pāris atkal zaudēja ar 1:5 un pēc 11. brauciena viesi pirmo reizi izvrzījās vadībā - 34:32, bet divu maču summā Molillas komandai bija vairs tikai divu punktu pārsvars - 79:77. Taču tieši izšķirīgajā mača daļā Madsens apliecināja savu meistarību. 13. braucienā viņš uzvarēja un pārī ar Ļebedevu atveda 4:2 uzvaru un pirms pēdējiem diviem braucieniem "Dackarna" pārsvars summā atkal bija tāds pats, kā pirms mača sākuma - četri punkti (86:82). Priekšpēdējā braucienā Madsens startēja pārī ar Jensenu un pārliecinoši pieveica Mihelsenu ar Madsu Hansenu, kas nozīmēja, ka septīto reizi par Zviedrijas čempioni spīdvejā kļuva Molillas "Dackarna". Pēdājam braucienam bija vairs tikai formāla nozīme, tacu spēkošanās starp GP seriāla vicelīderi Fredriku Lindgrenu un Ļebedevu bija līdz pēdējiem metriem. Uzvarēja zviedrs un viesu pāris (4:2), bet "Skrtofrag" spīdveja arēna Molillā turpināja līksmot - 46:44 uzvara mačā un 93:87 divu maču summā.
Andžejs Ļebedevs atveda 9 punktus un līdz ar to divos finālmačos kopā viņam 20 punktu. Arī šoreiz tā bija komandas uzvara - pa 10 punktiem Jensena un Kērca rēķinā, pa 9 punktiem Ļebedevam un Madsenam, 6 punkti Bjūlijam un divi punkti Filipa Jelmlanda rēķinā.
Jau sestdien Andžejs Ļebedevs piedalīsies šīs sezonas pēdējā GP posmā Toruņā, bet svētdien kopā ar Jevgeņiju Kostigovu un Daniilu Kolodinski brauks Eiropas pāru čempionāta finālā Opolē.