Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja "Grand Prix" seriālā jauns līderis - Džeisons Doils

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdveja "Grand Prix" seriālā jauns līderis - Džeisons Doils
Džeisons Doils uzvarēja trešajā GP posmā pēc kārtas un divus posmus pirms seriāla finiša kļuva par līderi kopvērtējumā.

Austrālietis Džeisons Doils uzvarēja ceturtajā šajā sezonā un trešajā pēc kārtas spīdveja "Grand Prix" posmā un kļuva par līderi kopvērtējumā. Divus posmus pirms seriāla beigām viņš par 5 punktiem apsteidz amerikāni Gregu Henkoku.

Stokholmas "Friends Arena" futbola stadionā izveidotajā spīdveja trekā GP sacensības notika ceturto reizi un katru reizi tajās uzvarēja cits motobraucējs. Pirms 9. posma Džeisons Doils atpalika no Grega Henkoka par 5 punktiem, bet tagad viņš ir amerikānim 5 punktus priekšā. Henkokam šis bija 200. GP posms viņa karjerā (pavisam aizvadīti 201 GP posms...).
Doilam nesanāca jau pirmais brauciens, kurā austrālietis piekāpās slovēnim Matejam Žagaram, bet savā ceturtajā braucienā Doils atzina 21 gadu vecā poļa Bartoša Zmaržlika pārākumu, toties aiz sevis atstāja tobrīd vēl līderi kopvērtējumā Henkoku. Pusfinālā un finālā Doils uzvarēja pārliecinoši. Jau pirms pusfināla austrālietis kopvērtējumā bija panācis Henkoku (abiem bija pa 117 punktiem), taču amerikānis pusfinālā ieguva tikai punktu un pirms fināla Doils jau bija divus punktus priekšā.
Finālā Doils pārspēja savu tautieti Krisu Holderu, kuram sestdien bija dzimšanas diena (palika 29 gadi), savukārt trešais finišēja zviedrs Fredriks Lindgrens. Viens no Daugavpils "Lokomotīves" līderiem pamatsacensībās savāca 11 punktus, pusfinā piekāpās tikai Žagaram (apsteidza gan Henkoku, gan pašreizējon titula īpašnieku britu Taiu Vofindenu!) un pirmo reizi šosezon iekļuva finālā. Lindgrenam tas ir 10. pjedestāls GP posmos viņa karjerā un pirmais kopš 2014. gada maija, kad Fredijs bija trešais Tamperē.
Jau pieminētais titula īpašnieks Vofindens kopvērtējumā saglabā trešo vietu - līdz līderim ir 16 punktu, bet tuvākais sekotājs Zmaržliks atpaliek par 7 punktiem.
Savainojuma dēļ Stokholmā nestartēja jaunais Eiropas čempions dānis Nikijs Pedersens (tagad viņam ir visi tituli!), kurš būs spiests izlaist arī nākamo GP posmu 1. oktobrī Toruņā (Polija), toties nākamsestdien ierindā jau jābūt zviedram Andreasam Junsonam.
Divus posmus pirms finiša Doilam ir 123 punkti, Henkokam - 118, Vofindenam - 107, Zmaržlikam - 100, Holderam - 98 punkti. Tie ir pretendenti uz titulu un medaļām.
Pirmo astoņnieku ar 74 punktiem noslēdz Antonio Lindbeks (pirmie astoņi garantē sev vietu nākamā gada GP seriālā), tuvākais sekotājs Lindgrens atpaliek tikai par punktu, taču ne jau viņš ir "Toninju" galvenais konkurents (Fredijs bija trešais GP pretendentu finālā un jau nodrošināja sev vietu nākamā gada GP seriālā), bet gan dānis Nīlss Kristians Iversens, kura rēķinā ir 64 punkti.
Nākamais posms - 1. oktobrī Toruņā, bet pēdējais - 22. oktobrī Melburnā un lieki teikt, ka dzimtenē Doils grib ierasties līdera un galvenā pretendenta uz titulu lomā.