Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Ātrā ceļa" pavēlnieki atkal Daugavpilī

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Ātrā ceļa" pavēlnieki atkal Daugavpilī
Zviedrs Fredriks Lindgrens pirmo reizi GP seriāla līdera lomā startēs sev tik labi zināmajā Daugavpils mototrekā un praktiski savas publikas priekšā.

Sestdien Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā astoto reizi risināsies Latvijas "Grand Prix" izcīņa spīdvejā - klātienē atkal varēs redzēt pasaules labākos spīdveja meistarus un "ātrā ceļa" pavēlnieki sarīkos skatītājiem neaizmirstamu vakaru. Sezona sākusies pat ļoti intriģējoši...

Pirmajā posmā Krško (Slovēnija) uzvarēja slovāks Martins Vaculiks, kurš GP apritē atgriezās pēc triju gadu pārtraukuma, otrais bija GP seriāla debitants polis Patriks Dudeks, trešais - mums labi zināmais zviedrs Fredriks Lindgrens un ceturtais - pagājušās sezonas lielākais neveiksminieks (divus posmus pirms beigām bija vistuvāk titulam, taču savainojuma dēļ tajos nebrauca un kļuva par pirmo GP vēsturē, kurš ar četrām uzvarām sezonā nekļuva par pasaules čempionu) austrālietis Džeisons Doils. Pasaules čempions amerikānis Gregs Henkoks nemaz netika pusfinālā.
Jau pirmajā GP posmā dzima intriga un tā turpinājās 2. posmā Varšavā vairāk nekā 50 000 skatītāju klātbūtnē - uzvarēja bijušais Daugavpils "Loko" braucējs Lindgrens, otrais finālā bija polis Macejs Janovskis, trešais - Doils un ceturtais - Vaculiks. Henkoks atkal netika pusfinālā!
Pēc diviem posmiem līderis kopvērtējumā ir ir Lindgrens - 32 punkti, ar 27 punktiem seko Doils, 26 - Vaculikam - pa 22 - Janovskim un Dudekam, 21 - pasaules vicečempionam britam taiam Vofindenam, pa 18 - pagājušā gada bronzas medaļas ieguvējam polim Bartošam Zmaržlikam, dānim Nīlsam-Kritianam Iversenam un Emīlam Saifutdinovam (Krievija), kurš GP seriālā arī atgriezās pēc triju gadu pārtraukuma. Henkokam ir 15 punktu un viņš ir tikai desmitais.
Lieki teikt, ka "Ātrajam Fredrikam" Daugavpilī būs īpašs atbalsts, jo viņš taču iepriekšējās divas sezonas bija viens no "Loko" līderiem un palīdzēja uzvarēt Nice spīdveja līgā, iekaroja nedalītas simpātijas un cieņu (tāpat kā cits zviedru braucējs Brazīlijā dzimšais Antonio Lindbeks, kuram sezonas sākums GP seriālā nav īpaši sekmīgs - tikai 8 punkti un pagaidām 14. vieta). Uz vēl lielāku atbalstu var cerēt tikai Maksims Bogdanovs, kurš startēs ar wild card jeb īpašo ielūgumu, kas pienākas posma rīkotājiem. "Makss" aizvada labu sezonu, pērn viņš SEC jeb Eiropas čempionāta finālposmā savā mototrekā ar lielisku braukšanu bija ceturtais un ir iemesls cerēt uz viņa iekļūšanu pusfinālā.
Pagaidām nav zināms, vai Daugavpilī startēs trīskārtējais pasaules čempions un pagājušā gada Eiropas čempions dānis Nikijs Pedersens, kurš trešdien piedzīvoja kritienu Dānijas Superlīgas mačā un tika aizvests uz slimnīcu. Nopietnu savainojumu un lūzumu neesot, taču pagaidām vēl nav zināms par viņa iespēju startēt Daugavpilī. Ja Pedersens tomēr nevarēs piedalīties, tad viņu aizstās GP seriāla pirmais rezervists un viņa tautietis Peters Kildemands.
Rezervistu lomā šajā posmā būs Ķasts Puodžuks un Jevgeņijs Kostigovs.
Piektdien risināsies oficiālais treniņš un tiks izlozeta starta kārtība Latvijas GP posmā. Svētdien sacensību sākums - plkst. 19.

Latvijas spīdveja GP finālisti:

2006

1. Gregs Henkoks (ASV), 2. Antonio Lindbeks (Zviedrija), 3. Nikijs Pedersens (Dānija), 4. Andreass Junsons (Zviedrija)

2007

1. Lī Adamss (Austrālija), 2. Nikijs Pedersens, 3. Tomašs Gollobs (Polija), 4. Skots Nikolss (Lielbritānija)

2008

1. Džeisons Kramps (Austrālija), 2. Nikijs Pedersens, 3. Tomašs Gollobs, 4. Gregs Henkoks

2009

1. Gregs Henkoks, 2. Kenets Bjerre (Dānija), 3. Tomašs Gollobs, 4. Džeisons Kramps

2013

1. Gregs Henkoks, 2. Darsijs Vords (Austrālija), 3. Tais Vofindens (Lielbritānija), 4. Nikijs Pedersens

2014

1. Kžištofs Kaspžaks (Polija), 2. Nikijs Pedersens, 3. Gregs Henkoks, 4. Kenets Bjerre

2015

1. Macejs Janovskis (Polija), 2. Nikijs Pedersens, 3. Trojs Batčelors (Austrālija); lietusgāzes dēļ pusfināli un fināls nenotika

Latvijas spīdvejistiem līdz šim divreiz ir izdevies iekļūt pusfinālos - 2013. gadā to paveica Andžejs Ļebedevs, kurš tikai priekšpēdējā aplī piekāpās Vordam un netika finālā, bet 2015. gadā - Ķasts Puodžuks, kuram ir lielākais punktu skaits GP posmā starp Latvijas spīdvejistiem (10). 2007. gadā pusfinālā bija Grigorijs Laguta, kurš startēja ar Latvijas licenci.

P.S. Dienas vidū kļuva zināms, ka Nikijs Pedersens tomēr nevarēs startēt Daugavpilī un ka viņu aizstās Peters Kildemands. Žēl - Pedersens visvairāk reižu (5) no visiem ir bijis Latvijas GP posmos uz goda pjedstāla, taču vēl ne reizes pie mums nav uzvarējis.

     [+] [-]

, 2017-05-25 23:08, pirms 7 gadiem
Latvijas GP sacensību sākums ir sestdien, nevis svētdien.
Savukārt svētdien notiks NICE līgas sacīkstes, kur Lokomotīve Krakovā tiksies ar vietējo Wanda komandu. Tur mūsējiem braucieniem pieteikti: Maksims Bogdanovs, Sergej Logachev, Kasts Puodżuks, Tomas H.Jonasson, Timo Lahti un Olegs Mihailovs.