Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejam Ļebedevam 11 punkti, komandai - pirmā uzvara

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam 11 punkti, komandai - pirmā uzvara
"Dackarna" pēc uzvaras - Andžejs Ļebedevs otrajā rindā pirmais no labās.

Pirmo uzvaru šīs sezonas Zviedrijas spīdveja virslīgā jeb Bauhaus-Ligan čempionātā guva Andžeja Ļebedeva pārstāvēja Molillas komanda "Dackarna", kas savā mototrekā ar 52:38 pārspēja "Vastervik Speedway" komandu. Ļebedeva rēķinā 11 punktu un viņš bija viens no savas komandas līderiem.

Savulaik pazīstamā zviedru spīdvejista Mikaela Tērnberga vadītā Molillas komanda sekmīgi sāka maču un pēc divām braucienu sērijām panāca desmit punktu pārsvaru - 26:16 pēc 7. brauciena. Andžejs Ļebedevs savā pirmajā braucienā pārī ar Filipu Hjelmlandu atveda 5:1 uzvaru (Ļebedevs finišēja otrais). Vēlreiz šis pāris startēja 9. braucienā un piekāpās tikai trīskārtējam pasaules čempionam britam Taiam Vofindenam - 3:3 (Ļebedevs otrais) un saglabāja desmit punktu pārsvaru. Pēc desmit braucieniem viesi samazināja rezultāta starpību līdz 27:33, taču Ļebedevs (finišēja trešais) un brits Daniels Bjūlijs atveda 4:2 uzvaru un nedaudz nomierināja vietējos līdzjutējus.
Tikai sešu punktu pārsvars "Dackarna" komandai bija arī pirms pēdējiem trim braucieniem - 39:33 un tieši tad abas savas uzvaras guva Andžejs Ļebedevs - vispirms pārī ar poli Maceju Janovski viņi atveda 4:2 uzvaru, bet priekšpēdējā braucienā uzvarēja ar 5:1 un atņēma viesiem pēdējās cerības izglābties.
Bjūlijs guva 12 punktu, Ļebedevs - 11, pa 9 punktiem - Janovskim un Rasmusam Jensenam, 7 punkti - Hjelmlandam. Izteikta komandas uzvara.
Lietus dēl neizdevās pilnvērtīgi sagatavot celiņi Jislavedā, kur Francim Gustam vajadzēja startēt "Lejonen" sastāvā mačā ar "Kumla Indianerna". Vispirms mača sākums tika pārcelts par pusotru stundu, tad - vēl par pusstundu, bet tad to atcēla, jo celiņš tik un tā bija pārāk bīstams braukšanai.