Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja sezonas starts - pret Gņezno "Start"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Svētdien Polijas 2. līgas čempionāta pirmo maču savā mototrekā aizvadīs Daugavpils "Optibet Lokomotīve" - plkst. 16 daugavpilieši tiksies ar vienu no līgas galvenajām favorītēm Gņezno komandu "Start".

Polijas pirmā galvaspilsētas komanda pagājušajā sezonā izkrita no 1. līgas un šogad Gņezno komandai ir tikai viens uzdevums - atgriezties 1. līgā. Gņezno komandai tas ir pa spēkam, taču tas nenozīmē, ka tā sezonu sāks ar uzvaru Daugavpilī... Viesu komandā dažas dienas pirms sezonas sākuma tika atlaists treneris, mums labi zināmais savulaik bijušais Daugavpils komandas braucējs Adams Skurņickis (vienreiz bija arī Polijas čempions). Viņa vietā stājās Tomašs Fajfers, bet palīdzēs viņam Kacpers Gomuļskis, kurš gan vēl nebeigs arī braucēja karjeru. Droši vien, ka Gomuļski, kurš pērn bija viens no 2. līgas čempionvienības Poznaņas komandas līderiem (bija savulaik arī otrais un trešais junioru pasaules čempionātos), redzēsim arī Daugavpils mototrekā, kaut gan sākotnēji komandas sastāvā viņš nebija pieteikts - sestdien sacensībās Lielbritānijā kritienu piedzīvoja un savainojuma dēļ maču nepabeidza viesu komandas austrālietis Žošs Pikerings un viņa Daugavpilī nebūs.
Taču tik un tā "Start" komanda ir spēcīga. Tajā ir 2017. gada Austrālijas čempions un pagājušās sezonas sestais labākais 2. līgas braucējs Sems Masterss (pērn viņš bija Ravičas komandā), pagājušā gada Dānijas junioru čempions Tims Sērensens, kurš pērn bija Ekstralīgas klubā no Ostruvas, pagājušā gada U19 Eiropas čempions un Dānijas čempions Vojensas komandas rindās 18 gadus vecais dāņu talants Jespers Knudsens, kā arī Huberts Lengoviks, jau minētais Gomuļskis un pieredzējušais Zbigņevs Suheckis. Otrs juniors (pirmais - Knudsens) visticamāk būs Mikolajs Čapla.
"Optibet Lokomotīve" pašmāju spīdvejiisti šonedēļ aizvadīja trīs pilnvērtīgus treniņus, nedēļas nogalē trenējās arī dānis Kevins Jūls Pedersens, zviedrs Gustavs Grāns un anglis Stīvens Vorals, bet pagājušās sezonas komandas līderis austrālietis Niks Moriss ieradīsies pāris stundas pirms mača - viņam sestdien bija sacensības Lielbritānijā. Pieaugušo rindās nekādu pārmaiņu nebūs - Pedersens, Vorals, Moriss, Jevgeņijs Kostigovs, Ķasts Puodžuks un Daniils Kolodinskis. Kolodinskis būs ar 16. numuru, kas nozīmē, ka rezervists un varēs nepieciešamības gadījumā jebkuru (izņemot juniorus) nomainīt. No junioriem brauks Grāns un Ernests Matjušonoks, kurš pēdējos treniņos bija nedaudz ātrāks par Ričardu Ansviesuli un Artjomu Juhno.
Daugavpils un Gņezno komandas iepriekšējo reizi tikās 2020. gada sezonā 1. līgas čempionātā. Viesos zaudējām ar 31:48 (mačs netika pabeigts slikto laika apstākļu dēļ), bet mājās uzvarējām ar 50:39, taču tos mačos nav jēgas salīdzināt ar pašreizējo komandu spēku samēru - no pašreizējās Gņezno komandas pirms trim gadiem Daugavpilī nebrauca neviens, bet "Loko" rindās bija tikai Puodžuks un Kostigovs (Matjušonoks bija pietiekts, taču nevienā braucienā nepiedalījās).

     [+] [-]

, 2023-04-23 10:49, pirms gada
Viss liecina par to,ka stadions tiks pārpildīts,atliek tikai Lokomotīvei iepriecināt savus uzticamos lidzjūtējus.

     [+] [-]

, 2023-04-23 14:00, pirms gada
Pa TV nerādīs?

     [+] [-]

, 2023-04-23 14:36, pirms gada
Diemžēl par tv translāciju nav nekādas informācijas.