Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs cer kāpt uz pjedestāla

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ja vien korekcijas neieviesīs laika apstākļi (tiek paredzēts lietus), tad piektdien vakarā kļūs zināms 2023. gada Eiropas čempions spīdvejā. Dānis Mikels Mihelsens ir tuvu tam, lai kļūtu par pirmo trīskārtējo Eiropas čempionu, bet labākais Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs spēkosies par tikšanu trijniekā.

Pēdējais ceturtais SEC finālposms piektdienas vakarā (sākums plkst. 21) risināsies Pardubices mototrekā Čehijā. Mikels Mihelesens iepriekšējos trijos finālposmos bija otrais un tieši stabilitāte ļauj viņam būt pirmajā vietā kopvērtējumā. Pašreizējais titula īpašnieks un Mihelsena tautietis Leons Madsens atpaliek par 8 punktiem - viņam pagalam nesekmīgs (tikai 4 punkti) bija otrais finālposms Gistrovā (Vācija). Mihelsens var kļūt ne tikai par pirmo trīskārtējo Eiropas čempionu - tituls dos viņam arī vietu nākamā gada pasaules "Grand Prix" seriālā.
Mihelsenam pēc trim finālposmiem ir 43 punkti, Madsenam - 35 punkti, polim Janušam Kolodzejam (savainojuma dēļ nepiedalījās pirmajā finālposmā, uzvarēja Gistrovā) - 31 punkts, Andžejam Ļebedevam - 28 punkti (3. vieta Gistrovā), poļiem Patrikam Dudekam un Kacperam Vorinam - attiecīgi 27 un 25 punkti, vācietim Kaiam Hukenbekam - 23 punkti. Pa 20 punktiem ir trim spīdvejistiem - polim Dominikam Kuberam, francūzim Dimitrijam Beržē un Antonio Lindbekam no Zviedrijas - un viņi noteikti iesaistīsies cīņā par vietu pirmajā pieciniekā kopvērtējumā - tas garantēs vietu SEC finālposmos 2024. gada sezonā. SEC čempionātā - atšķirībā no GP seriāla - kopā rēķina katrā posmā braucienos iegūtos punktus nevis punktus par ieņemto vietu. Pirmie divi pēc 20 braucieniem uzreiz iekļūst finālā, bet nākamie četri aizvada papildbraucienu par vēl divām vietām finālā (šajā braucienā iegūtie punkti netiek summēti). Pirmais uzdevums - tikt pamatsacensībās vismaz sešiniekā.
Tā ka Pardubices mototrekā gaidāma aizraujoša spēkošanās un jācer, ka sinoptiķu prognoze par iespējamo lietu nepiepildīsies. 2017. gada Eiropas čempions Andžejs Ļebedevs šonedēļ aizvadīja teicamu pirmo finālmaču Molillas "Dackarna" komandas rindās Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionātā un jācer, ka tik pat sekmīgas sacensības viņam būs arī Pardubices mototrekā, kur ir ne vienu reizi vien un sekmīgi braukts. Andžejam būs 5. starta numurs un jau savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar vienu no tiešajiem konkurentiem cīņā par trešo vietu - ar Kacperu Vorinu. Vēl šajā braucienā pie starta lentām stāsies vicelīderis Leons Madsens, kurš nesen pirmo reizi uzvarēja GP posmā Dānijā (Vojensas mototrekā Madsenam bija 4. uzvara karjerā GP posmos, bet pirmā - Dānijā) un polis Gžegožs Zengota.

     [+] [-]

, 2023-09-22 14:59, pirms 7 mēnešiem
Varēs kur redzēt?