Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Lagutam - ceturtais tituls, paši- ar garu degunu...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Lagutam - ceturtais tituls, paši- ar garu degunu...
Grigorijs Laguta ceturto reizi kļuva par Latvijas čempionu spīdvejā.
Foto: Sportacentrs.com

Ceturto reizi par Latvijas čempionu spīdvejā svētdien kļuva Grigorijs Laguta, kurš tikai divas dienas iepriekš bija triumfējis Eiropas čempionāta 4. finālposmā, savkārt Latvijas labākie spīdveja meistari pirmo reizi Latvijas čempionātu vēsturē (spīdveja čempions kopš 1965. gada tika noskaidrots 38.reizi) netika ne pirmajā trijniekā, ne pat sešiniekā. Vienīgi junioru čempiona titulu atkal ieguva Andžejs Ļebedevs.

Andžejs Ļebedevs arī bija labākais no Latvijas spīdvejistiem - viņš ar 9 punktiem ierindojās 7. vietā un kļuva par čempionu starp junioriem (otro un trešo vietu ieņēma attiecīgi 18 gadus vecie soms Nike Lunna un čehs Eduards Krčmažs - 7 un 6 punkti). Tik neveiksmīgs pašmāju spīdveja līderu sniegums liecina par ļoti spēcīgo dalībnieku sastāvu Latvijas atklātajā čempionātā, taču ne tikai par to - proti, dažam labam šīs sacensības laikam šķita pārāk formālas...
Tikai 8. braucienā pirmo reizi beidzot uzvarēja kāds no vietējiem spīdvejistiem (Ļebedevs), bet pavisam mūsējiem kopā bija tikai četras uzvaras braucienos. Sākumā izsēto vairs nespēja sasmelt ne Ķasts Puodžuks (tikai 5 punkti), ne Maksims Bogdanovs (7), arī citi mūsu komandas juniori Ivans Pļešakovs un Jevgeņijs Kostigovs šoreiz nebija konkurenti ne Krčmažam, ne Lunnam (somam tās vispār bija pirmās tāda ranga sacensības karjerā!). Ir par ko sezonas beigās padomāt.
Grigorijs Laguta pārliecinoši uzvarēja visos piecos savos braucienos un kļuva par čempionu ar maksimālo punktu skaitu - 15 no 15 iespējamajiem. Lagutam tagad ir četri Latvijas čempiona tituli un vairāk to (pieci) ir tikai Andrejam Koroļovam. Pa 12 punktiem ieguva cits Krievijas motobraucējs Deniss Gizatuļins un polis Mihals Ščepanjaks, bet papildbraucienā par otro vietu uzvarēja Gizatuļins. Pa 11 punktiem ieguva polis Dāvids Lamparts un austrālietis Dakota Norts, 10 punkti un 6. vieta - polim Robertam Miškovjakam.
No potenciālajiem Daugavpils "Lokomotīves" leģionāriem vislabāko iespaidu atstāja tieši minētie poļi un austrālietis, bet visvairāk pārsteidza, protams, soms Lunna.