Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs pret Mihailovu - 13:4, "Vilki" pret "Polonia" - 44:46

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs pret Mihailovu - 13:4, "Vilki" pret "Polonia" - 44:46
Andžejs Ļebedevs (vadībā) Krosno komandas labā atveda 13 punktus. Foto: Jarek Pabijan

Divu Polijas spīdveja 1. līgas līderkomandu duelī Bidgoščā ar Latvijas spīdvejistu piedalīšanos Oļega Mihailova "Abramczyk Polonia" ar 46:44 pārspēja Andžeja Ļebedeva komandu Krosno "Cellfast Wilki". Ļebedevs jau ierasti bija viens no "Vilku" līderiem, bet Mihailovs atveda savus tā sauktos obligātos punktus, ar ko sekmēja komandas uzvaru.

Pirms mača daudzi pamatoti paredzēja, ka tā likteni lielā mērā var izšķirt abu komandu līderu sniegums - proti, slovēnis Matejs Žagars un dānis Kenets Bjerre "Polonia" rindās un Andžejs Ļebedevs un Tobiašs Musielaks "Wilki" sastāvā. Tā gandrīz arī notika - Žagars un Bjerre mājinieku labā guva kopā 25 punktus (attiecīgi 11 un 14), arī Ļebedevs bija viens no "Vilku" līderiem - 13 punkti (8 no 9 iespējamajiem punktiem pēdējos trijos braucienos), taču Musielakam šoreiz nebija veiksmīga diena - tikai 5 punkti. Ļebedeva labākais palīgs bija Mateušs Ščepanjaks ar 12 punktiem. Abu komandu diviem labākajiem braucējiem kopā pa 25 punktiem, taču "Polonia" lkomandā nedaudz vairāk palīdzēja pārējie.

Divus braucienus pirms beigām mājinieki bija vadībā ar 42:36, bet tad kritienu piedzīvoja Adrians Miedziņskis, savukārt atkārtotā braucienā Ļebedevs un Ščepanjaks atstāja Mihailovu trešajā vietā - 5:1 un vairs tikai 41:43. Pēdējā braucienā Ļebedevs sīvā un skaistā duelī ar Bjerri uzvarēja, taču bez punktiem palika Ščepanjaks - 3:3 un 44:46. Mihailovs piecos braucienos atveda 4 punktus. Trijos no braucienos ar viņa piedalīšanos pāris uzvarēja ar 4:2.

Turnīra tabulā pa 18 punktiem 10 mačos ir "Polonia" un Zeļona Guras "Falubaz" komandām, bet "Vilki" ar 10 punktiem 8 mačos ir trešajā vietā. Savukārt Ļebedevs ar 2,22 punktiem caurmērā vienā braucienā ir ceturtais starp 1. līgas spīdvejistiem. Līderis ir SGP seriāla dalībnieks (šosezon viena uzvara SGP posmā un pašreiz 11. vieta kopvērtējumā) austrālietis Makss Friks no "Falubaz" - 2,34 punkti.